Orasul Moinesti

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.91

nivel: Liceu

In ampla noastra munca de documentare ne-am folosit de informatiile din lucrarile monografice intocmite pana acum si care n-au fost depasite de timp, am consultat volumele de documente publicate de Arhivele Nationale din Iasi, si in special, ultimul catalog de documente care aduce date noi, importante, pentru toate localitatile componente ale orasului Moinesti. Am folosit informatii foarte utile p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Orasul Moinesti

In ampla noastra munca de documentare ne-am folosit de informatiile din lucrarile monografice intocmite pana acum si care n-au fost depasite de timp, am consultat volumele de documente publicate de Arhivele Nationale din Iasi, si in special, ultimul catalog de documente care aduce date noi, importante, pentru toate localitatile componente ale orasului Moinesti. Am folosit informatii foarte utile primite de la cetateni in varsta, care au participat efectiv la unele evenimente, aceste informatii au fost asociate cu altele, pentru a fi sigur de autenticitatea lor.

Am avut avantajul ca la evenimentele care au avut loc dupa anii `60 si pana in prezent, am participat personal la unele, iar altele le-am notificat pentru a le lasa spre stiinta generatiilor care vin.
Multumim si pe aceasta cale, tuturor acelora care ne-au furnizat informatiile necesare, conducatorilor unitatilor economice si ale institutiilor, persoanelor particulare. Am simtit nevoia de a prezenta, in prima parte a lucrarii, cadrul geografic al localitatii, relieful, clima, apele, flora, fauna, numarul populatiei, toate acestea permitand intelegerea mai clara a evolutiei evenimentelor expuse in capitolele urmatoare.

Spre deosebire de monografiile intocmite pana acum, lucrarea de fata are unele capitole noi, in premiera, care se refera la: situatia acestor localitati inaintea atestarii lor documentare, functia administrativa a Moinestiului, prezentarea succinta a tuturor institutiilor publice, comunitatea evreiasca din Moinesti, istoricul lacasurilor de cult de pe raza orasului, activitatea sportiva, lucrarile de arta care au iżoeimpodobitiżoe Moinestiul dupa 1990 etc.
Evenimentele locale, istorice, politice, sociale, institutionale au fost prezentate in contextul evenimentelor generale din societatea romaneasca. Altfel, aceste evenimente ar fi fost iżoerupteiżoe din contextul general.
Am acordat un spatiu mai larg perioadei de dupa anul 1950, pentru ca acum s-au produs schimbari importante in societatea romaneasca si pe plan local. Este perioada cand aspectul urbanistic al Moinestiului s-a schimbat complet, este perioada cand au aparut unitati economice noi, institutii noi iżoe in invtamant, sanatate, cultura, finante-banci, in comert. Acum a functionat raionul Moinesti, institutii ca O.C.L., I.C.S.M., I.G.O., E.G.C.L., presa locala etc. Cine mai stie astazi ceva, in special generatia tanara, despre aceste institutii? Dar maine? Ele au fost, au existat, au avut o anumita importanta in societate pana in anul 1990, deci, este necesar ca istoria sa le consemneze.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.