Oras port - Buenos Aires

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.70

nivel: Gimnaziu

De asemenea acest oras este renumit pentru bulevardele sale imense cum ar fi Avenida 9 de Julio si Avenida de Mayo, care se intind din Piata de Mayo pana la Plaza de Congreso locul unde se afla si cladirea Parlamentului. Cele mai faimoase cartiere de resedinte si centre comerciale incep la 2 - 3 km de Piata de Mayo. In partea de sud a Pietei de Mayo se afla cartierul La Boca, un loc plin de culoar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Oras port - Buenos Aires

De asemenea acest oras este renumit pentru bulevardele sale imense cum ar fi Avenida 9 de Julio si Avenida de Mayo, care se intind din Piata de Mayo pana la Plaza de Congreso locul unde se afla si cladirea Parlamentului. Cele mai faimoase cartiere de resedinte si centre comerciale incep la 2 - 3 km de Piata de Mayo. In partea de sud a Pietei de Mayo se afla cartierul La Boca, un loc plin de culoare. Majoritatea oamenilor care locuiesc aici sunt urmasi ai emigrantilor Genovezi din Italia. Acest cartier este de asemenea o zona industriala si o zona care apartine clasei muncitoare.

Este un cartier plin de culoare datorita cladirilor viu colorate. In partea de nord se afla majoritatea parcurilor din oras, doua piste de curse de masini si multe din cartierele claselor mijlocii si mari cum sunt Recoleta si Retiro. In total, intreaga suprafata a Marelui Buenos Aires-ului este de 3885 de kilometri patrati si e alcatuit din 19 sectoare ca si Capitala Federala. Regiunea are sectoare rezidentiale, comerciale si industriale cat si foarte multe zone verzi. Industrializarile cele mai considerabile s-au facut de-a lungul principalelor rute de transport care se intind din interiorul orasului prin toata tara.

Deoarece orasul continua sa se extinda, se estimeaza ca suprafetele dintre aceste sosele, care acum sunt doar niste spatii libere, vor continua sa se umple marind astfel orasul. In ciuda faptului ca are o asa imensa populatie, Buenos Aires-ul este, surprinzator omogen in componenta etnica si rasiala. Oamenii a caror origine este europeana predomina in oras. Multi dintre acestia, aproximativ 75%, sunt urmasi ai italienilor si spaniolilor, majoritatea venind in Argentina intre anii 1880 si 1930 stabilindu-se in Buenos Aires. Acesti imigranti au influentat puternic cultura acestui oras.

O mica parte din populatie, poate 5%, este de origine irlandeza, britanica, elvetiana, franceza si rusa. Dintre acestia anglo-argentinieni au ramas o etnie distincta si care este de asemenea si o forta economica importanta a orasului. Multi dintre acestia sunt urmasi ai oameni de afaceri bogati care proveneau din Marea Britanie veniti aici in urma cu 100 de ani. Este de asemenea o comunitate cu cei mai multi evrei din intreaga America de Sud cat si arabi foarte multi. Sunt multi imigranti si din Siria si Liban.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.