Ora cea mai intunecata a nazismului

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.54

nivel: Facultate

Desi nazistii au fost cu adevarat o grupare odioasa, multi oameni vor ramane surprinsi sa afle ca cei care au pus bazele partidului nazist au pornit de la niste convingeri religioase si spirituale. Intreaga poveste, dar si dezintegrarea ulterioara a imperiului nazist, este legata de unul din cele mai influente personaje din istoria celui de-al Treilea Reich, din pacate foarte putin cunoscut astazi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ora cea mai intunecata a nazismului

Desi nazistii au fost cu adevarat o grupare odioasa, multi oameni vor ramane surprinsi sa afle ca cei care au pus bazele partidului nazist au pornit de la niste convingeri religioase si spirituale. Intreaga poveste, dar si dezintegrarea ulterioara a imperiului nazist, este legata de unul din cele mai influente personaje din istoria celui de-al Treilea Reich, din pacate foarte putin cunoscut astazi: Karl Haushofer [1].

Desi numele sau apare frecvent in cartile despre nazisti, acestea nu ofera prea multe informatii referitoare la Karl Haushofer. In mod interesant, biografia sa este in general omisa de cartile de istorie. Se stie doar ca a fost un ocultist, bun cunoscator al unor limbi precum rusa, engleza, franceza, sanscrita si japoneza. Se spune chiar ca ar fi vorbit inclusiv chineza si tibetana. La inceputul secolului Haushofer a fost atasat militar la Tokyo, iar abilitatile sale lingvistice l-au ajutat sa puna bazele viitoarei Axe.

In plus, a petrecut o lunga perioada in Tibet, unde a devenit membru al preotimii Bon. Cunoscuti si sub numele de Mantalele Galbene [2] din Tibet, comunitatea Bon reprezenta o religie samanista ce a precedat aparitia budismului tibetan, fiind considerata a fi sursa tuturor religiilor tibetane. Fiind cel mai inalt nod energetic de pe planeta pamant, Tibetul este considerat un punct de acces esential in reteaua morfogenetica planetara [3].

Haushofer a avut si o cariera militara deosebita. Capacitatea sa profetica ca general a ramas legendara in timpul Primului Razboi Mondial, ajutandu-l sa castige in lupta. In timp ce isi comanda trupele pe front nu a fost ranit niciodata si a reusit sa isi desfasoare soldatii cu o precizie remarcabila in mijlocul celor mai haotice situatii. A fost un militar extrem de decorat si foarte admirat. Rudolph Hess, cel care avea sa devina fuhrer adjunct al partidului nazist, a servit sub generalul Haushofer si a fost foarte impresionat de geniul acestuia.

Dupa Primul Razboi Mondial, Haushofer a inceput sa puna in practica directivele primite in Tibet (pe cale spirituala sau naturala). El a adunat alti ocultisti si oameni influenti, infiintand doua societati: Societatea Thule si Societatea Vril. Societatea Thule a fost numita astfel dupa numele tinutului mitologic al Hiperboreei, despre care se spune ca ar fi existat la Polul Nord sau in apropierea acestuia. Thule a fost capitala acestuia si pamantul natal al rasei ariene. In mitologia greaca, zeul Apollo a fost un hiperborean care l-a ucis pe Pithon, un sarpe urias, si a infiintat Oracolul de la Delphi. Pythia a fost marea preoteasa a acestuia.

Se crede chiar ca Pitagora insusi (o alta mare figura legata de scolile misterelor) a invatat la scoala hiperboreanului Apollo sau ca a fost o incarnare a acestuia. Pitagora a ramas vestit pentru invataturile sale prin care isi ajuta adeptii sa evolueze cu ajutorul principiilor geometriei sacre.Societatea Thule avea la baza o mostenire spirituala foarte bogata. Nu se stie exact ce cunostinte erau predate in cadrul ei, dar este greu de crezut ca membrii ei erau o simpla adunatura de fanatici arieni, asa cum sunt prezentati caricatural in anumite carti. Este cert insa ca i-au manipulat cu multa pricepere pe adevaratii fanatici arieni, folosindu-se de mitul arian pentru a-si atinge scopurile.

Societatea Thule avea doua ramuri distincte. Una era ramura ezoterica, condusa de Rudolph Steiner, un faimos ocultist si om de stiinta. Steiner era artist si un om minunat, care ar fi putut crea o intreaga Renastere, daca ar fi avut posibilitatea. Cealalta ramura a Societatii Thule era exoterica si era alcatuita indeosebi din industriasi, bancheri si sustinatori de tipul Camasilor Brune din perioada de inceput a nazismului. La scurt timp, Hitler a fost ales ca sef al ramurii exoterice, dupa care a renuntat la influenta lui Steiner, pe care l-a alungat literalmente din tara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.