Optimizarea acordarii creditului

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.00

nivel: Facultate

Răspunsul la această întrebare este o sarcină delicată deoarece trebuie căutată minimizarea riscurilor de eroare:
a) riscul de acordare a creditului clienților care nu vor putea, finalmente, să onoreze angajamentele lor și vor deveni instabili (este eroare de tip I)

b) riscul de a respinge clienții care, în ciuda caracteristicilor la prima vedere defavorabile, ar putea să își[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Optimizarea acordarii creditului

Răspunsul la această întrebare este o sarcină delicată deoarece trebuie căutată minimizarea riscurilor de eroare:
a) riscul de acordare a creditului clienților care nu vor putea, finalmente, să onoreze angajamentele lor și vor deveni instabili (este eroare de tip I)

b) riscul de a respinge clienții care, în ciuda caracteristicilor la prima vedere defavorabile, ar putea să își achite în mod riguros datoriile lor (este eroare de tip II)
In cele două cazuri, riscurile implică lipsa de câștig. Răspunsul la chestiunea precedentă trebuie de acum să țină cont de rentabilitate și de principiul vânzării pe credit care poate fi acceptată dacă costul său marginal este inferior sau egal cu venitul marginal pe care îl generează.

În realitate , se pun de fapt trei chestiuni în următoarea ordine:
Cum separăm clienții “buni” de cei “răi”?
Cum decidem acordarea unui credit și cui?
Cum fixăm durata unei linii de credit?

În această secțiune trebuie să ne echipăm cu instrumente pentru a putea aborda în mod rațional examinarea calității financiare a unui cumpărător care solicită plata amânată a datoriei sale comerciale.
În acest caz apar două întrebări:

a) Cumpărătorul este credibil sau nu și în funcției de răspuns, merită să beneficieze de facilități de plată?
b) Este rentabil să ne informăm în mod sistematic asupra fiabilității unui cumpărător înainte de a lua o decizie de acordare a unui credit sau al unui refuz de creditare?

Înaintea oricărei decizii de acordare a unui credit sunt absolut necesare Anchetele de fiabilitate.
Modele de anchete:

a) Modelul arbitrar face referire la faptul de a nu ne forma idei asupra valorii unui client de la care vom primi o serie de informații cantitative.Surse de informare:

Consultarea anumitor “publicități”
Agrementul unei întreprinderi din partea unei societăți de facturaj
Stabilirea unei balanțe statistice de plăți.
Informații obținute cu titlu oneros sau grațios de la instituții competente.b) Metode tradiționale sau moderne de acordare a creditelor.

Selecționarea creditelor mai presupune și fixarea valorii liniei de credit și determinarea numărului optim de zile pentru rambursarea creditului.

Etape:Se stabilește o matrice care indică că distribuția probabilităților vânzărilor pentru fiecare durată posibilă de credit. În consecință pentru fiecare clasă de clienți avem tot atâtea politici posibile câte durate de credit sunt admise.

Se dublează această matrice inițială a unei relații dintre termenul de plată și distribuția probabilităților de încasare. Se presupune că toți clienții care beneficiază de un credit acceptă condițiile propuse de întreprindere dar se consideră că probabilitățile de încasare variază în funcție de termenul de plată acordat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.