Operatiunile de leasing

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.55

nivel: Facultate

Aceste informatii se inscriu si in jurnalele pentru cumparari si in jurnalele pentru vanzari si sunt preluate corespunzator in decontul de taxa pe valoarea adaugata respectiv, atat ca taxa colectata, cat si ca taxa deductibila. In cursul perioadei fiscale, persoanele inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata reflecta taxa pe valoarea adaugata aferenta acestor operatiuni pe baza factur[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Operatiunile de leasing

Aceste informatii se inscriu si in jurnalele pentru cumparari si in jurnalele pentru vanzari si sunt preluate corespunzator in decontul de taxa pe valoarea adaugata respectiv, atat ca taxa colectata, cat si ca taxa deductibila. In cursul perioadei fiscale, persoanele inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata reflecta taxa pe valoarea adaugata aferenta acestor operatiuni pe baza facturilor emise prin autofacturare prin inregistrarea contabila: 4426=4427.

Platitorii de taxa pe valoarea adaugata cu regim mixt, in functie de destinatia pe care o dau prestarilor, respectiv daca sunt utilizate numai pentru realizarea de operatiuni care nu dau drept de deducere - nu deduc taxa pe valoarea adaugata, daca sunt destinate pentru realizarea de operatiuni care dau drept de deducere - deduc integral taxa pe valoa-rea adaugata, iar daca sunt destinate realizarii atat de operatiuni care nu dau drept de deducere, cat si de operatiuni care dau drept de deducere - deduc taxa pe valoarea adaugata aplicand pro-rata.

La incheierea decontului de taxa pe valoarea adaugata, taxa nedeductibila se inregistreaza in conturile de cheltuieli ale perioadei fiscale curente. Deasemenea, pentru venituri obtinute din Romania de nerezidenti, dintre care fac parte si dobanzile si redeventele, exista obligatia de a plati impozit in conformitate cu prevederile Titlului V al Codului fiscal. Impozitul astfel datorat se calculeaza, se retine si se varsa la bugetul de stat de catre platitorii de venituri.

Se calculeaza, respectiv se retine in momentul platii venitului si se vireaza la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care s-a platit venitul. Conversia in lei a impozitului in valuta se face la cursul de schimb al pietei valutare comunicat de Banca Nationala a Romaniei, valabil in ziua in care s-a platit venitul catre nerezident, si impozitul in lei rezultat se varsa la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care s-a platit venitul. Se declara la randul 31 - "Impozit pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti - persoanele juridice" din declaratia 100 - "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.