Operatiuni speciale de piata

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.90

nivel: Facultate

Squiz-out - obligativitatea de a vinde/cumpara valorile mobiliare in cazul derularii cu succes a unei operatiuni de inchidere (retragere de la tranzactionare).O particularitate a Ofertei Publice de Vanzare este Oferta ''non-publica'', n conditiile Art.15 din Regulamentul nr. 1/2006 al CNVM.

Capitoul II - Consideratii Generale.
Oferta Publica Primara (Emisiunea)
-este d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Operatiuni speciale de piata

Squiz-out - obligativitatea de a vinde/cumpara valorile mobiliare in cazul derularii cu succes a unei operatiuni de inchidere (retragere de la tranzactionare).O particularitate a Ofertei Publice de Vanzare este Oferta ''non-publica'', n conditiile Art.15 din Regulamentul nr. 1/2006 al CNVM.

Capitoul II - Consideratii Generale.
Oferta Publica Primara (Emisiunea)
-este de regula ulterioara unei majorari de capital al unei societati emitente, in care a fost acordat dreptul de preferinta, pe care unii actionari nu l-au utilizat, iar AGEA a luat decizia oferirii catre public a actiunilor ramase nesubscrise.

-este de regula utilizata de o societate inchisa in vederea deschiderii si eventual a listarii pe o piata reglementata, in scopul indeplinirii conditiilor de free-float (dispersie) necesare admiterii la tranzactionare.

-este utilizata de Emitent in scopul atragerii de fonduri, ca alternativa la imprumuturile de orice fel
Oferta Publica Secundara de Vanzare
-este o operatiune neusuala, utilizata de unul din actionarii unui emitent, de a-si vinde participatia detinuta sau o parte din aceasta
-datorita complexitatii operatiunii, este utilizata pentru pachete mari de actiuni

Oferta Publica de Cumparare
-este o operatiune voluntara, efectuata in scopul majorarii participatiei la un emitent.
-initierea ofertei nu este conditionata de calitatea de actionar
-nu este adresata tuturor actionarilor; poate avea loc suprasubscriptie
Oferta Publica de Preluare
-implica, anterior lansarii, transmiterea unui anunt privind intentia de preluare societatii vizate

-este obligatorie, la societatile listate, pentru trecerea de pragul de control (33% conform legislatiei romane)
-este adresata tuturor detinatorilor de valori mobiliare
-reprezinta o intentie ostila altui grup de actionari sau este rezultatul unei negocieri a controlului emitentului cu un actionar/grup de actionari.Ofertele Publice sunt operatiuni ferme, nenegociabile ulterior lansarii, in care ofertantul va respecta obligatoriu cel putin termenii si conditiile initiale.

Oferta Publica de Vanzare este garantata prin blocarea actiunilor vanzatorului in contul intermediarului din momentul lansarii anuntului si pana la inchidere, iar oferta publica de cumparare/preluare printr-o scrisoare de garantie bancara sau printr-un depozit in contul intermediarului de minim 30% din valoarea maxima a ofertei.

Capitolul III - Regulamentul 1/2006
TITLUL II - OPERATIUNI CU VALORI MOBILIARE
CAPITOLUL I - DISPOZITII COMUNE PRIVIND OFERTA PUBLICA
Legea nr.297/2004 "Art.173.- (1) Orice persoana care intentioneaza sa faca o oferta publica va inainta C.N.V.M. o cerere de aprobare a prospectului, in cazul ofertei publice de vanzare, sau a documentului de oferta, in cazul ofertei publice de cumparare, insotita de un anunt, in conformitate cu reglementarile emise de C.N.V.M.

(2) Dupa aprobarea prospectului/documentului de oferta, acesta trebuie sa fie disponibil publicului, cel mai tarziu la data initierii derularii ofertei publice.Art.174.- (1) Oferta publica derulata fara aprobarea prospectului/documentului de oferta ori cu nerespectarea conditiilor stabilite prin decizia de aprobare este nula de drept si atrage pentru cei in culpa aplicarea sanctiunilor prevazute de lege.
(2) Ofertantul va fi obligat fata de investitorii de buna-credinta la restituirea platilor si la dauneinterese decurgand din nulitatea tranzactiilor incheiate pe baza unei astfel de oferte.".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.