Operatiunea de derulare a unui contract de vanzare - cumparare

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.96

nivel: Facultate

Certificatul de origine este documentul emis de un organ specializat din tara V (de regula Camera de Comert), la cererea acestuia din urma, care confirma: natura, cantitatea, valoarea.... marfurilor livrate precum si locul de fabricare si include o declaratie precizand tara de origine a bunurilor respective Functii:- permite obtinerea unor facilitati vamale de catre C - asigura respectarea masuri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Operatiunea de derulare a unui contract de vanzare - cumparare

Certificatul de origine este documentul emis de un organ specializat din tara V (de regula Camera de Comert), la cererea acestuia din urma, care confirma: natura, cantitatea, valoarea.... marfurilor livrate precum si locul de fabricare si include o declaratie precizand tara de origine a bunurilor respective Functii:- permite obtinerea unor facilitati vamale de catre C - asigura respectarea masurilor de politica comerciala din tara I (Tarile care practica licente si contingente bilaterale vor sa se asigure ca marfurile provin din tara care beneficiaza de contingent si ca se incadreaza valoric in marimea acestuia).

- asigura respectarea unor drepturi de proprietate intelectuala (de ex. denumirea de origine).Facturarea la externFactura externa: este un inscris intocmit de E, prin care se arata conditiile in care are loc vanzarea de bunuri si servicii. Cuprinde in detaliu marfuri comercializate si conditiile de comercializare aferente acestora.
Rezuma conditiile esentiale ale unei afaceri incheiate continand clauze privind: partenerii, obiectul, pretul; din continutul ei rezulta in mod clar drepturile si obligatiile partilor.

- factura pro-forma - reprezinta documentul solicitat de Imp. Exp. pentru a-i servi la realizarea unor formalitati prealabile importului: obtinerea licentei de import, deschiderea acreditivului
- factura consulara - este documentul solicitat de catre organele vamale din unele tari importatoare pentru a servi la stabilirea taxelor vamale la marfurile de import; atestand ca marfurile sunt originare din tara de export si ca preturile de tranzactie sunt reale; ea este completata de exportator pe formulare speciale vizate de consulatul tarii Imp.

- factura vamala - este documentul cerut in anumite tari (mai ales Commonwealth) pentru a determina structura preturilor si preturile nete (dupa deducerea taxelor) pe piata tarii de origine. Serveste ca element de referinta pentru calculul taxelor vamale.5.2.Expeditia si transportul international Expeditorul international - este o persoana fizica sau juridica care pe baza unui contract de mandat, incheiat cu firma exp. / imp. se obliga sa preia marfurile incredintate de acesta si sa efectueze ansamblul operatiunilor necesare pentru ca marfa sa ajunga la destinatie.

Transportatorul - realizeaza deplasarea efectiva a marfii in spatiu, cel mai frecvent la ordinul expeditorului si pe cheltuiala E sau I, in functie de conditia de livrare prevazuta in contract.
Documentele de expeditie E, prin compartimentele sale specializate, va intocmi dispozitia de transport si vamuire (DTV) pentru export, care serveste la organizarea transportului marfii pana la frontiera vamala a tarii exportatoare si la efectuarea formalitatilor vamale de export. Acest document este transmis firmei de expeditie internationala.

In cazul transportului maritim, in conditiile de livrare CFR si CIF, compartimentul operativ al firmei completeaza si formularul numit cerere de tonaj care este transmis firmei de expeditii internationala in calitate de navlositor, pentru a inchiria sau retine spatiu maritim necesar.Se depune la expeditor intr-un timp suficient pentru ca acesta sa poata prospecta piata navlurilor si sa aleaga cea mai avantajoasa ruta de transport.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.