Operatia de amestecare

3x puncte

categorie: Chimie

nota: 9.64

nivel: Facultate

Termenul de agitare se aplica operatiei de amestecare intre fluide sau a lichidelor cu solide, cand amestecul are vascozitate mica sau medie iar termenul de malaxare, la amestecurile cu consistenta mare. Termenul de amestecare este folosit in sens restrans pentru amestecarea solidelor. Aparatele se numesc respectiv agitatoare, malaxoare sau amestecatoare. Uneori se intelege prin agitator numai dis[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Operatia de amestecare

Termenul de agitare se aplica operatiei de amestecare intre fluide sau a lichidelor cu solide, cand amestecul are vascozitate mica sau medie iar termenul de malaxare, la amestecurile cu consistenta mare. Termenul de amestecare este folosit in sens restrans pentru amestecarea solidelor. Aparatele se numesc respectiv agitatoare, malaxoare sau amestecatoare. Uneori se intelege prin agitator numai dispozitivul care produce agitarea, fara recipientul care contine fluidul.

Factorii care intervin in procesul de amestecare sunt urmatorii:factori referitori la materiile prime: starea fizica a componentilor, natura componentilor, raportul cantitativ intre component, proprietatile componentilor (densitate, vascozitate, solubilitate, granulometrie)
factori referitori la produs: proprietatile produsului (densitate, vascozitate), gradul de omogenizare

factori referitori la operatia de amestecare: intensitatea agitarii, operarea continua sau intermitenta, debitul (la operarea continua), sarja (la operarea intermitenta), temperature, scopul amestecarii, puterea consumata, costul operatiei.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.