Omul si cosmosul

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.56

nivel: Facultate

Vrand sa posede cat mai multa materie, el se va considera ca om cu atat mai valoros cu cat proprietatea acumulata va fi mai mare. Tot mai multi oameni ajung sa impartaseasca aceasta convingere, ceea ce duce inevitabil la tot felul de conflicte. Din acest motiv a fost necesara emiterea de legi in vederea reinstaurarii ordinii. Pentru garantarea respectarii lor s-au creat alte institutii si tot asa [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Omul si cosmosul

Vrand sa posede cat mai multa materie, el se va considera ca om cu atat mai valoros cu cat proprietatea acumulata va fi mai mare. Tot mai multi oameni ajung sa impartaseasca aceasta convingere, ceea ce duce inevitabil la tot felul de conflicte. Din acest motiv a fost necesara emiterea de legi in vederea reinstaurarii ordinii. Pentru garantarea respectarii lor s-au creat alte institutii si tot asa mai departe. intamplarile situate la nivel individual se regasesc in aceeasi masura, pe scara generala, la nivelul grupului de oameni si chiar la nivelul popoarelor, caci microcosmosul reflecta macrocosmosul.

Acest lucru rezulta din faptul ca omul dispune in mod liber de propria sa vointa. De aceea el trebuie sa poarte intreaga raspundere pentru actiunile si produsele gandurilor sale.Cand am afirmat ca ne aflam in punctul cel mai de jos al materiei, am vrut sa spun ca pregatirile destinate iesirii din acest stadiul al evolutiei noastre sunt deja in curs.Interesul pentru o carte despre energia piramidei dovedeste ca se incearca sa se inteleaga procesele care se desfasoara dincolo de materie, ceea ce inseamna ca noi am facut primul pas pentru a ne ridica deasupra materiei.

Conferintele pe aceasta tema cunosc o puternica afluenta. Iata dovada ca nu esti singur si ca, intr-adevar, schimbarea incepe sa se simta. Au existat bineinteles precursori care au creat o baza pentru ceea ce se desfasoara in vremurile noastre. Acestia au fost oameni care au stiut sa pretuiasca valoarea ratiunii si care, in afara de asta, si-au ascutit intuitia pentru a fi capabili sa faca o sinteza intre una si cealalta.

Astfel ei au inaintat pe scara evolutiei ajungand mai departe decat oamenii care cu mii de ani in urma se bazau exclusiv pe intuitie. Prin modul lor de lucru, ei au progresat mult mai mult decat cei care isi foloseau doar ratiunea. Astrologia si resorturile ei au fost explicate si difuzate, cu ajutorul lor. De asemenea, ei au redescoperit puterea tamaduitoare a plantelor. Au fost oameni, asemenea lui Hahnemann1 care, la vremea sa, a dat medicinei o noua orientare prin metoda de tratare homeopatica.

Omul a devenit constient pe cale intuitiva de fortele piramidei si incearca, utilizandu-si ratiunea, sa le foloseasca.Einstein insusi a declarat ca a mers pe acelasi drum, atunci cand a formulat teoria relativitatii pe care a descoperit-o intuitiv si pe care doar ulterior a demonstrat-o pe cale rationala.Astrologia este interesanta tocmai pentru ca infatiseaza in modul cel mai nuantat cu putinta relatia om-cosmos. Fiecare individ este unic, nascut intr-un punct fix al timpului cosmic.

Asadar nu are rost sa-ti talmacesti viitorul dintr-un horoscop de ziar care trateaza despre "berbec", pentru ca "berbecul" nu exista dupa cum, tot asa, nu exista "francezul".Bineinteles ca exista milioane de oameni care s-au nascut in zodia berbecului si care au trasaturi comune de caracter. Chiar si francezii ar putea fi adusi la un numitor comun. Cu toate acestea, atat "berbecul" cat si "francezul" sunt. expresii care definesc o multitudine de variante caracteristice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.