Omul inger sau demon

1x punct

categorie: Filosofie

nota: 9.55

nivel: Facultate

In lucrarea de faţă voi încerca să argumentez într-o notă personală că în general gândirea este cea care reuşeşte pe de o parte să fie singurul mijloc de individualizare a omului ca specie iar pe de altă parte este un mijloc sigur de distrugere a frumosului din viaţa sa .
V-aţi aştepta să mă întreb ce e omul ei bin[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Omul inger sau demon

In lucrarea de faţă voi încerca să argumentez într-o notă personală că în general gândirea este cea care reuşeşte pe de o parte să fie singurul mijloc de individualizare a omului ca specie iar pe de altă parte este un mijloc sigur de distrugere a frumosului din viaţa sa .
V-aţi aştepta să mă întreb ce e omul ei bine nu eu doar mă întreb : "Ce vor să zică unii când spun că < Să fii om e lucru mare.>" Dacă gândim la rece problema vedem că pentru cei mai mulţi omul e de fapt o fiinţă ce este predispus în general să: îşi ajute semenii ;să realizeze acţiuni prin care să dorească binele celorlalţi , dar oare chiar aşa este? Când începem să privim problema într-un mod realist vedem că deodată altruismul dispare cu desăvârşire , vedem că omul nostru e cel care nu vrea decât să-şi vadă traiul său şi a celor foarte apropiaţi lui cât mai bun , vedem că fiecare se vrea a fi cât mai frumos , cât mai inteligent, cât mai şi cât mai....Atunci pentru mine rămâne o singură întrebare : Oare Dumnezeu la facerea lumii a vrut ca noi să fim aşa ? sau noi care suntem aşa ca o ,, trestie gânditoare ,, ne-am transformat într-un simplu ,,creator de unelte", sau tot datorită faptului că ,,omul e un lucru care cugetă ,, l-a împins pe acesta la condiţia de a fi ,, imbecilul vierme de pământ , depozitarul adevărului şi îngrămădire de incertitudine şi eroare ."
Mă întreb oare în sufletul unui simplu animal se zbat cu tărie întrebările ce ne frământă pe noi în fiecare zi :"De ce nu am ? Ce-mi lipseşte mie ca să am ....?" Şi lista poate continua , cred eu la nesfârşit , pentru fiecare dintre noi .
Nu de puţine ori am auzit de la diferiţi oameni , chiar şi de la cei mai elevaţi că în general omul e ,,diavolul în picioare" . Am meditat mult asupra acestei idei şi am văzut că în general aceasta se adevereşte . Am ajuns la concluzia deoarece sunt convins că omul poate să facă tot ce-şi doreşte chiar dacă pentru realizarea scopului propus este nevoit să piardă o mare parte din viaţă sau de ce nu tot din timpul din viaţa sa . Cel mai şocant exemplu pe care-l pot enunţa în acest moment este acela al unui deţinut care avea în jur de 90 de kilograme . Acesta a pus pariu cu un alt deţinut că în două săptămâni va ajunge la 40 de kilograme şi spre surprinderea a reuşit să supravieţuiască . Cred că exemplele pot continua .
In general omul nu reuşeşte să realizeze lucrurile pe care şi le-a propus deoarece fie nu vrea cu adevărat să le realizeze fie datorită faptului că în procesul realizării scopului propus apar dificultăţi care-l fac încetul cu încetul pe cel în discuţie să renunţe la terminarea acţiunii gândite .
Aşadar în general voinţa este elementul de a cărui intensitate depinde ducerea la îndeplinire a scopului propus .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Filosofie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.