Omul, cea mai dependenta fiinta de nicotina

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.98

nivel: Liceu

Pana la urma, sotia mea m-a trimis la un hipnoterapeut. Marturisesc ca eram cat se poate de sceptic, nestiind nimic despre hipnoza la vremea aceea. Imi imaginam un tip gen Svengali, cu ochi patrunzatori si tinand in mana un pendul in miscare. Aveam toate iluziile firesti ale fumatorilor despre fumat, mai putin una - stiam ca nu sunt un om lipsit de vointa. Eram stapan pe toate aspectele vietii mel[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Omul, cea mai dependenta fiinta de nicotina

Pana la urma, sotia mea m-a trimis la un hipnoterapeut. Marturisesc ca eram cat se poate de sceptic, nestiind nimic despre hipnoza la vremea aceea. Imi imaginam un tip gen Svengali, cu ochi patrunzatori si tinand in mana un pendul in miscare. Aveam toate iluziile firesti ale fumatorilor despre fumat, mai putin una - stiam ca nu sunt un om lipsit de vointa. Eram stapan pe toate aspectele vietii mele, insa tigara era stapana pe mine. Credeam ca hipnoza are de-a face cu refularea dorintelor si, cu toate ca nu ma opuneam (la fel ca majoritatea fumatorilor, voiam din toata inima sa ma las), imi spuneam ca nimeni n-o sa ma duca de nas, convingandu-ma ca n-am nevoie de tigara.

Sedinta de hipnoza a parut sa fie o pierdere de timp. Hipnoterapeutul a incercat sa ma faca sa ridic bratele si alte asemenea lucruri. Nimic n-a mers cum trebuia. Nu mi-am pierdut cunostinta. N-am intrat - sau, cel putin, nu mi s-a parut ca am intrat - in transa, si totusi, dupa sedinta aceea, nu numai ca m-am lasat de fumat, dar am savurat lucrul acesta chiar si in perioada de abstinenta.

Inainte sa te repezi la cabinetul unui hipnoterapeut, da-mi voie sa-ti explic ceva. Hipnoterapia este un mijloc de comunicare. Daca ti se comunica un mesaj gresit, nu te vei lasa de fumat. Nu vreau in nici un caz sa-l critic pe hipnoterapeutul meu, caci daca n-as fi fost la el as fi murit. Dar totul s-a intamplat in pofida, nu datorita lui. Nu vreau sa dau impresia ca resping hipnoterapia, dimpotriva, si eu o folosesc in consultatiile mele. Reprezinta puterea sugestiei si este o forta redutabila, care poate fi pusa in slujba binelui sau a raului. Nu consulta niciodata un hipnoterapeut daca nu ti-a fost recomandat personal de un om pe care-l respecti si in care ai incredere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.