Omraam Mikhael Aivanhov - Casatoria, simbol universal

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.81

nivel: Facultate

Daca sunteti capabili de a intelege misterele casatoriei, veti intelege toate secretele vietii. Casatoria este lucrul cel mai raspandit, dar foarte putini ii cunosc sensul ei profund. Cate unul se plictiseste, si se casatoreste pentru a se distra... sau are nevoie sa placeri senzuale si cauta partenera (sau partenerul) care ii va da aceste placeri... sau e sarac si se casatoreste pentru a se imbog[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Omraam Mikhael Aivanhov - Casatoria, simbol universal

Daca sunteti capabili de a intelege misterele casatoriei, veti intelege toate secretele vietii. Casatoria este lucrul cel mai raspandit, dar foarte putini ii cunosc sensul ei profund. Cate unul se plictiseste, si se casatoreste pentru a se distra... sau are nevoie sa placeri senzuale si cauta partenera (sau partenerul) care ii va da aceste placeri... sau e sarac si se casatoreste pentru a se imbogati... sau e incapabil de a se descurca singur in viata si ii trebuie o servitoare sau un valet pentru a-l ajuta. Despre motivele pentru care oamenii se casatoresc, sa nu mai imi spuneti!

Pentru mine, casatoria este un act atat de sublim incat nu sunt sigur ca l-am aprofundat cu adevarat. Ceea ce stiu, este ca numai casatoria spirituala permite realizarea lucrurilor mari. Cat timp barbatul nu este casatorit interior, el are forta, chintesenta, dar nu o poate condensa pentru ca ea sa fie vizibila, tangibila, reala in planul fizic: lui ii lipseste factorul capabil de a furniza materia pentru realizarea lucrurilor, adica tocmai principiul feminin. Si daca femeia nu este casatorita interior, ea are toate materiale, dar nu are flama, scanteia care trebuie sa imbratiseze totul.

Ea poate avea multa materie, dar aceasta materie nu se aprinde, e moarta, stagnanta, pentru ca spiritul e absent. Nu uitati aceasta.
Casatoria este o problema foarte vasta pe care putem sa o studiem peste tot in natura. Astfel, in chimie, fizica, astronomie, botanica, anatomie, psihologie, etc., vorbim fara incetare despre casatorie. Sa luam numai exemplul apei, care este un element indispensabil vietii in univers. Ce este apa? Un copil nascut din unirea unui tata, oxigenul, si a unei mame, hidrogenul: H2O. Da, si de ce unirea unui 1 (O) si a 2 (H2O)?... Pentru ca 1 este numarul principiului masculin, si 2 este numarul principiului feminin.

Sa luam, de asemenea, exemplul cuvantului. Cum produce omul cuvantul? Cu bratele sale, cu picioarele sale, cu urechile, cu nasul sau, cu pantecul sau? Nu, cu gura sa. Si gura din ce este formata? Din limba si cele doua buze; si atunci cand limba si cele doua buze se pun in miscare produc cuvantul articulat. Limba este principiul masculin si cele doua buze sunt principiul feminin. Astfel, principiul masculin si principiul feminin produc un copil: cuvantul. Vedeti stiinta formidabila care este continuta in aceasta pagina a marii carti a naturii vii!

Daca filozofii ar fi reflectat asupra mecanismelor cuvantului, asupra elementelor care intra in joc pentru ca omul sa poate scoate sunete articulate, ei ar fi putut descoperi prin analogie ca Dumnezeu continea mai inainte in El cele doua principii prin care El a creat pe Fiul sau, Cuvantul, si ca fiul a pus in miscare toate creaturile. Pentru ca, cuvantul nu este lipsit de sens, nu este rostit fara un motiv, el e adresat cuiva in vederea a ceva. "La inceput a fost cuvatul" a spus sfantul Ioan. Cuvatul reprezinta miscarea, copilul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.