Omraam Mikhael Aivanhov - A primi si a darui II

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Iar cand exista frica, nu poate exista iubire. Iubirea nu calatoreste cu frica, acolo unde frica apare, iubirea dispare, iar unde este iubire nu exista frica. Iata intreg mecanismul, performantele personalitatii. Iata cum procedeaza ea, de ce ii este frica, cum actioneaza, rezultatele, consecintele, greutatea, opacitatea, tenebrele, intr-un cuvant raul. In timp ce, cu cealalt lege, a soarelui, oh[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Omraam Mikhael Aivanhov - A primi si a darui II

Iar cand exista frica, nu poate exista iubire. Iubirea nu calatoreste cu frica, acolo unde frica apare, iubirea dispare, iar unde este iubire nu exista frica. Iata intreg mecanismul, performantele personalitatii. Iata cum procedeaza ea, de ce ii este frica, cum actioneaza, rezultatele, consecintele, greutatea, opacitatea, tenebrele, intr-un cuvant raul. In timp ce, cu cealalt lege, a soarelui, oh, la la la, ce bogatie, ce bogatie!

Iata, omul intelege, se afla la mijloc si ce ar trebui sa faca acum? Trebuie sa se indeparteze din ce in ce mai mult de aceasta personalitate, de care s-a apropiat intr-atata, care i-a aruncat plase sa-l prinda, fiindca astfel omul va lucra pentru ea, pentru a o multumi. Ea are mereu nevoie de hrana, de bautura, de femei si omul se supune. Atunci, ea se teme si il tine. Si cum a proiectat plase, tentacule, l-a acaparat si el nu mai vede adevarul, ca si caracatitele urmarite care arunca in urma lor cerneala pentru a se salva. Astfel actioneaza personalitatea asupra omului.

Omul nu vede ... politica si scopurile ei. Ea are un scop determinat, dar nu-l vede, este orb, alearga s-o multumeasca Si care este mijlocul pentru...? Trebuie sa ne indepartam, foarte simplu, pentru ca nu o putem ucide, nu o putem opri sa manance ceva, sa se imbrace... Dar, indepartandu-ne, efectul ei se va reduce, va fi mai rezonabila, mai economica si omul va supravietui. Indepartandu-ne, el se va apropia din ce in ce mai mult de cealalta natura, individualitatea, adica soarele. Va incepe sa simta caldura, lumina, viata, bunatatea, frumusetea, dilatatia... Si ca si soarele, lumina se va transforma in aur, va fi mult aur inauntru, intelegeti, si in acest fel omul se poate salva de personalitate, numai prin indepartare de ea si prin apropiere de individualitate.

Si ce este individualitatea? Un mod de a judeca lucrurile diferit, o filozofie diferita, un spirit diferit, este ideea, inteligenta, intelepciunea, adica apropierea catre tot ce este rezonabil, inteligent, simtit, frumos. Si cum individualitatea este nemuritoare, este foarte puternica, ii comunica toatecalitatile omului si el se simte nemuritor, foarte puternic, calm si sigur. Iata avantajele unui Initiat, unui adevarat Initiat care se departeaza din ce in ce mai mult de personalitate, pentru a se apropia din ce in ce mai mult catre spirit, catre inteligenta, catre aceasta individualitate, cum o numim noi.

Atunci el incepe sa nu mai simta atacurile, rautatile, smecheriile, toate lucrurile diabolice, se simte la adapost fiindca cealalta, individualitatea, ii furnizeaza, ii comunica calitatile sale. Si cum calitatile sunt formidabile, lui nu ii mai este frica, are o siguranta, o convingere absoluta, o certitudine, o claritate, nu ii este frica, nu mai doreste lucruri pe care personalitatea le doreste, el se elibereaza. Aceasta este eliberarea! Nu ne putem elibera acum de toate fortele cosmosului, totusi. Ne aflam in acest cosmos, traim, dar a ne elibera de ghearele personalitatii, de tine insuti, de toate atractiile, dereglarile, calculele, de a le scoate din cap, din inima, iata ce inseamna adevarata eliberare. Va este clar acum?
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.