Omogenizarea carbunilor de puteri calorifice diferite

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.25

nivel: Facultate

OMOGENIZAREA IN STATIILE DE DESCARCARE
In statiile supraterane de descarcare a vagoanelor , omogenizarea carbunilor se va realiza prin descarcarea succesiva a cel putin 4-5 navete,astfel ca sa se formeze o stiva cu 4-5 straturi orizontale de carbune de calitatti alternativ diferite .

Preluarea carbunelui din statiile de descarcare supraterane
se va realiza cu doua [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Omogenizarea carbunilor de puteri calorifice diferite

OMOGENIZAREA IN STATIILE DE DESCARCARE
In statiile supraterane de descarcare a vagoanelor , omogenizarea carbunilor se va realiza prin descarcarea succesiva a cel putin 4-5 navete,astfel ca sa se formeze o stiva cu 4-5 straturi orizontale de carbune de calitatti alternativ diferite .

Preluarea carbunelui din statiile de descarcare supraterane
se va realiza cu doua masini cu roate cu cupe,pe verticala .In acest mod, prin depunerea pe benzi, se realizeaza omogenizarea carbunilor , obtinandu-se un carbune de putere calorifica medie cu o varitie maxima de =/- 5 % .

Avand in vedere ca prin acest procedeu, se realizeaza de regula numai partial omogenizarea, aplicarea lui trebuie completata de la caz la caz cu omogenizarea in stivele din depozite,dupa termi-narea lucrarilor prevazute in acest scop.

OMOGENIZAREA IN DEPOZITE
Operatiunea de omogenizare se va face stabilidu-se de la bun inceput destinatia stivelor si anume : stive care se vor conserva pe durate mai lungi pentru a constitui stocul pentru perioade de iarna si stive de lucru , care vor servi la aplatizarea fluctuatiilor care pot apare intre livrari si consum .

Stivele din prima categorie , care de regula se formeaza in perioada calduroasa si numai pet imp uscat , pentru a fi consumat iarna , se vor forma cu aplicarea procedurilor descrise la cap .2 aplicandu-se totodata omogenizarea .

In stivele de lucru , se va aplica de asemenea procedura de omogenizare , iar introducerea si preluarea carbunelui se va face in asa fel , incat san u fie perturbata intreaga suprafata a stivei .

Depunerea carbunelui , atat in stivele pentru pastrare , cat si ni cele de lucru , se va face in straturi alternative calitativ diferite .
Preluarea cu masini cu roata cu cupe se va face obligatoriu pe latimea stivei ( transversal pe stiva ) , pe verticala , astfel ca roata sa lucreze concomitant cel putin in patru straturi .

In perioadele cu intemperii ( cu ploi si ninsori abundente ) carbunele umed nu se va introduce direct in consum , ci se va depune in stivele de lucru , cu respectarea procedurilor de omogenizare .

OMOGENIZAREA PE BENZI
In cazul termocentralelor cu depozite de carbine echipate cu buldozere , omogenizarea se va realiza prin suprapunere pe banda a cel putin doua straturi de carbine cu calitati diferite , din care unul cu putere calorifica mai mare .

Omogenizarea carbunilor se va realiza prin depunere in depozit a carbunelui de calitate mai buna , urmand a fi preluat apoi intr-o anumita cantitate si amestecat pe banda cu carbune de la statia de descarcare

Prin depunerea carbunelui de calitate superioara din depozit pe benzil de calitate inferioara de la statiie de descarcare,prin procesul de transport la buncarii cazanelor se realizeaza un amestec care poate fi in limitele maxime de +/- 5% .

In cazul alimentarii termocentralelor direct pe banda de la furnizori,se va asigura dozarea pe benzi sau in alte puncte ale gospodariei de combusbil astfel incat sa se asigure variatia puterii calorifice la limitele de+/- 5 % .

La centralele la care se asigura omogenizarea pe benzi , se va amenaja un stoc de carbune de buna calitate din care sa se adauge pe banda de alimentare a cazanelor , in cazul in care aceasta alimentare se face cu carbune de slaba calitate .

Fiecare loc de munca din cadrul gospodariilor de combustibil va fi dotat cu instructiunile de omogenizare a carbunilor . Personalul va fi examinat , initial si periodic , asupra modului de insusire si aplicare a prevederilor instructiunilor tehnice .
Controlul visual al formarii si compactarii stivelor si al omogenizarii se va face periodic si in mod obligatoriu la predarea , respective la primirea schimbului .

La locurile de munca se vor afisa instructiuni scurte privind atributiile si responsabilitatile personalului de exploatare la formarea , compactarea si omogenizarea stivelor de carbune .
Pentru amenajarea platformelor de depozitare , controlul incalzirii carbunilor si combaterea tendintei de autoaprindere a carbunilor in stiva , se vor respecta prevederile instructiunii PE 225/ 74 si STAS 5986-75 , cu urmatoarele precizari :

Pentru evitarea autoaprinderii pe unghiul de taluzare se va proceda la tasarea taluzului cu ajutorul cilindrului atasat la buldozer sau cu buldozerul

Controlul temperaturii se va face cu sonde montate in stive , numai la depozitele cu caracter de rezerva , cu timp de stationare mai mare de trei ani .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.