Oglindirea tematicii sportive de catre posturile de televiziune din Republica Moldova

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.72

nivel: Facultate

Din cele relatate mai sus putem trasa urmatoarea concluzie - jurnalismul sportiv in televiziunea moldoveneasca se afla sub orice limita, atat sun aspect cantitativ, cat si calitativ, consumatorii de stiri sportive din Republica Moldova fiind nevoiti sa-si satisfaca consumul de informatie fie prin intermediul posturilor de televiziune rusesti sau romanesti, fie prin intermediu unor posturi de telev[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Oglindirea tematicii sportive de catre posturile de televiziune din Republica Moldova

Din cele relatate mai sus putem trasa urmatoarea concluzie - jurnalismul sportiv in televiziunea moldoveneasca se afla sub orice limita, atat sun aspect cantitativ, cat si calitativ, consumatorii de stiri sportive din Republica Moldova fiind nevoiti sa-si satisfaca consumul de informatie fie prin intermediul posturilor de televiziune rusesti sau romanesti, fie prin intermediu unor posturi de televiziune specializate, cum ar fi Telesport sau Eurosport. Din pacate insa aceste posturi aproape ca nu reflecta actualitatea si in general sportul din Republica Moldova.

3.2 Analiza materialelor cu tematica sportiva a posturilor moldovenesti de televiziune Dupa cum am aratat mai sus, materialele sportive difuzate de catre posturile autohtone de televiziune se afla sub limita oricarei critici si sunt departe de a fi numite profesioniste. Ma voi referi in acest capitol la cateva din ele ca pentru a-mi argumenta astfel concluzia respectiva.

Iata cum arata un reportaj difuzat de catre redactia sport sl "Mesagerului" la data de 9 martie a.c despre un maraton femenin. "Maratonul este o proba atletica de alergari. Astazi, dupa miesele cu multe calorii de ieri, doamnele au iesit sa faca sport. Aproape o suta de femei de toate varstele...". Constructia aceste stiri pur si simplu provoaca zimbetul. Probabil ca autorul crede ca el a inventat bicicleta, stiind ce inseamna un maraton, iar consumatorul de stiri sportive poate ca ii va fi profund recunoscator daca acesta i-a ecplicat ce inseamna un maraton.

In al doilea rind, probabil ca participantele la acest maraton s-au suparat dupa ce autorul stirii a declarat ca au servit miese copioase. Chiar daca in ajun a fost ziua femeii, autorul a comis o greaseala de neiertat prin aceasta afirmatie, care nu este altceva decit rodul fanteziei sale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.