Oferta, tarifele si cererea pentru servicii

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.62

nivel: Facultate

O consecinta importanta a participarii clientului la productia serviciului este si relatia stransa intre client si organizatie. Acest raport strans constituie o sursa de oportunitati pentru intreprinderile care stiu sa le valorifice imaginea intreprinderii de servicii este un factor cheie de reusita, deoarece clientii nu doresc sa se identifice cu o intreprindere perdanta, care nu se bucura de o r[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Oferta, tarifele si cererea pentru servicii

O consecinta importanta a participarii clientului la productia serviciului este si relatia stransa intre client si organizatie. Acest raport strans constituie o sursa de oportunitati pentru intreprinderile care stiu sa le valorifice imaginea intreprinderii de servicii este un factor cheie de reusita, deoarece clientii nu doresc sa se identifice cu o intreprindere perdanta, care nu se bucura de o reputatie buna.

Reusita intreprinderilor de servicii se bazeaza pe capacitatea lor de a valorifica raporturile intreprinderii cu clientela, in aceasta rezidand veritabilul lor avantaj concurential. Aceasta implica si o noua abordare a organizarii intreprinderii, respectiv in forma de "piramida inversa", vezi figura 5.Pentru clientul unei intreprinderi de servicii, persoana cea mai importanta este, de obicei, cea care se gaseste in contact cu el. De aceea, in cadrul unei astfel de organizari toate sistemele si echipele functionale "lucreaza" pentru persoana din prima linie.

Aceasta structura in "piramida inversa" este potrivita mai ales pentru intreprinderile al caror personal de contact are un nivel inalt de calificare (cabinete de consultanta, profesiuni liberale, etc.).
O alta caracteristica, determinata de nematerializarea serviciilor si participarea clientului la procesul de productie se refera la raportul diferentiere / asemanare (personalizare / standardizare) in cadrul ofertei de servicii.Astfel, absenta barierelor "materiale" si implicarea consumatorului in productia serviciilor conduce la "diferentierea" acestora, fiecare producator putand sa-si conceapa "oferta" intr-o maniera proprie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.