Oferta de servicii turistice - tipologie si modalitati de exprimare

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Aceste cateva considerente argumenteza cresterea de la an la an a numarului celor care se deplaseaza, in interes turistic, cu mijloacele rutiere si ponderea mare a acestora in structura traficului turistic. Astfel, in circulatia turistica internationala, deplasarea turistilor se face in proportie de 70% cu mijloace rutiere, in special cu automobilul, cu valori diferite de la tara la tara, in funct[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Oferta de servicii turistice - tipologie si modalitati de exprimare

Aceste cateva considerente argumenteza cresterea de la an la an a numarului celor care se deplaseaza, in interes turistic, cu mijloacele rutiere si ponderea mare a acestora in structura traficului turistic. Astfel, in circulatia turistica internationala, deplasarea turistilor se face in proportie de 70% cu mijloace rutiere, in special cu automobilul, cu valori diferite de la tara la tara, in functie de conditiile geografice si nivelul de dezvoltare a retelelor si mijloacelor de transport. De exemplu, in calatoriile internationale din Germania autoturismul detine 40%, in Italia 78%, iar in Anglia doar 15%.

Orientari asemanatoare s-au inregistrat si in tara noastra, atat pentru turismul intern cat si pentru cel international. In traficul intern, ponderea transportului rutier este de circa 70%, cu tendinta de crestere, o contributie importanta revenind sporirii gradului de monitorizare a populatiei. De asemenea, in circulatia turistica internationala a Romaniei, transporturile rutiere au evoluat rapid, ajungand la circa 50% din total.

De remarcat este si faptul ca expansiunea transportului rutier s-a datorat si dezvoltarii unei infrastructuri complementare reprezentate de autostrazi si drumuri modernizate, statii de alimentare cu combustibili si de reparatii in caz de urgenta. O retea buna de drumuri este premisa unor economii banesti, pe cand una de proasta calitate costa automobilistii mai multi bani pentru carburant si intretinerea autovehicolelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.