Odiseea Capitanului Blood - rezumat

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.35

nivel: Gimnaziu

Acesta se sperie la inceput dar realizeaza ca amenintarea nu este iminenta si il condamna.Acesta ajunge in isulele Barbados si este vandut ca sclav pe 10 lire in urma interventiei doamnei Bishop. Pe insula se afla un guvernator ce sufera de guta, Blood se duce si i-o alina astfel scapand de traiul de sclav in cel de sclav cu grad de doctor.

Acesta capata o reputatie pe insula. Apar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Odiseea Capitanului Blood - rezumat

Acesta se sperie la inceput dar realizeaza ca amenintarea nu este iminenta si il condamna.Acesta ajunge in isulele Barbados si este vandut ca sclav pe 10 lire in urma interventiei doamnei Bishop. Pe insula se afla un guvernator ce sufera de guta, Blood se duce si i-o alina astfel scapand de traiul de sclav in cel de sclav cu grad de doctor.

Acesta capata o reputatie pe insula. Apare o barca cu spanioli acestia fiind tratati de Blood la ordinul guvernatorului.Domnul Bishop este total impotriva si incearca sa-l impiedice dar ii este repede pus capac de catre guvernator. Ceilalti 2 doctori ai insulei sunt invidiosi pe doc-sclav si incearca sa ii imprime in minte gandul evadarii. Cu ajutorul lui, un sclav(Nuttel) procura o barca pe care nu poate sa o declare astfel ducandu-se la Blood in coliba se pierde cu firea si fuge cand este strigat de catre unu din bicuitori(Kent).

In fuga lui se opreste si ii zice lui Pitt informatii despre barca. Bishop observa aceasta conversatie si este torturat(Pitt). Blood incearca sa ii aline durerile lui Pitt dar este luat in colimatoriu de catre Bishop. In punctul culminant al discutiei apare o nava spaniola ce bombardeaza si incepe atacul asupra insulei. Atunci Blood si o parte din sclavi cuceresc nava inamica si se proclama capitanul ei. Bishop vine sa vada cine este binefacatorul lor, dar este tratat ca atare si este pus sa inoata pana pe insula.

Sclavii impreuna cu Blood pleaca inspre alte zari. Ajung intr-un port si dupa multe pradaciuni si faima capatata se intalnesc cu un alt pirat (Levasser) ce cere alierea. Acesta ataca un convoi olandez pe care se aflau fii guvernatorului Tortugai ,tanjind la fata acestuia. Se opresc pe o insula pt a cere rascumparare pentru baiat. Dar Blood se intoarce din furtuna si ii rascumpara pe cei doi la pretul a 20000lire si in nebuia lui Levasser se dueleaza in cele din urma Levasser cade mort.

Fata si baiatu sunt tratati ca oaspeti pe nava "Arabella" (Arabella Bishop-nepoata lui Bishop) denumita astfel de Blood inca de la plecarea din Barbados.Corabiile ajung in Tortuga, guvernatorul isi primeste fii inapoi si ii copleseste cu recunostiinta pe pirati.

Acestia trec printr-o serii de aventuri din cele mai de cele.Li se face dupa multa vreme de faima si jafuri sa ia parte la flota franceza ce isi propune sa cucereasca Cartagina. Ei ajung la Cartagina nesocotind ordinele ingamfatului amiral francez cucerind astfel Cartagina mai repede. Apoi piratii se intorc spre Lumea Noua. Urmarind corabia amiralului francez ajung sa se intersecteze cu flota lui Bishop ajuns guvernator.

In drumurile sale, Blood se intalneste cu o cunostinta mai veche, amiralul spaniol, care de ura innebunise luandui pe lordul James si frumoasa Bishop ca prizonieri.Blood isi comanda oamenii cu curaj si le scufunda corabiile spaniolilor luandu-i pe cei doi ca oaspeti. Astfel merge pentru a debarca oaspetii fix in mijlocul flotei lui Bishop.

Ca sa salveze pielea echipajului Blood se inscrie in slijba Anglei dupa care dupa multe intrigi si certuri ajunge sa plece din nou alaturi de piratii lui.Dupa multa vreme in care era trist, Blood pleaca din nou pe mare.. si se intalneste cu lordul James care il indeamna din nou sa intre in slujba regelui Whilem.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.