Ocluzologie

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.88

nivel: Facultate

Aceste miscari transformate in impulsuri sunt inregistrate pe ecranul unui monitor si afisate sub forma unor diagrame. Diagrama in plan sagital, transversal, frontal.
Interpretare diagrame in functie de modificarile la nivelul platoului ocluzal.
Pe miomonitor se inscriu diagramele de miscare a acestui magnet, a mandibulei, in cele 3 planuri. Ecranul permite inregistratrarea si stoca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ocluzologie

Aceste miscari transformate in impulsuri sunt inregistrate pe ecranul unui monitor si afisate sub forma unor diagrame. Diagrama in plan sagital, transversal, frontal.
Interpretare diagrame in functie de modificarile la nivelul platoului ocluzal.
Pe miomonitor se inscriu diagramele de miscare a acestui magnet, a mandibulei, in cele 3 planuri. Ecranul permite inregistratrarea si stocarea informatii/imaginii.
Se mai inregistreaza si ciclul de macticatie. Modificarile ce pot aparea in aceste diagrame ne va permite diagnosticarea tipului de disfunctie si localizarea.

Pantograful (pentru dinamica mandibulara)
{arcuri faciale cinematice}
Este realizat din 2 arcuri faciale (max/mand) care sunt unite pe linia mediana cu un dispozitiv fix care sa nu permita contactul interdentar. Fiecare din aceste cadrane prezinta 6 ecrane orientate in cele 3 planuri; cu creioanele inscriitoare respectiv. Se vor indica miscari de inchidere/deschidere, lateralitate si se va inscrie:
pe ecranul orizontal unghiul Goty
sagital curba in S

Arata cele doua arcade dentoalveolare desfasurate si mai corecta in cea ce priveste detaliile si precizia ne ofera OPT.
Ofera detalii asupra arcadelor dentoalveolare, asupra st osoase maxilare, trabeculatie osoase, ofera detalii privind sinusurilor max si raportul lor cu cavitate orala; si ATM - structura ramului vertical (nu ne-o da panorexul), apofiza coronoida si condiliana, conformatia cav glenoida fara a ne de informatii interliniului articular (spatiul articular)

Cineradiografie
Fotobadizmografia/metria care prezinta miscarile unui punct fixat pe mandibular, fosforicent si urmarit intr-o camera obscura. Mai sunt o multitudine de ex imagistice:
CT de inalta precizie, un singur plan
RMN imagini secventiale in cel putin 2 planuri
Tomodensiometria/scannerul
Tomografia ATM care beneficiaza dupa realizare ei de profil si de fata, de o analiza conform formulei Rikets- completat de Burlui prin imaginea de profil; sau de Yale Seysmour pe imaginea de fata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.