Ochi uscat

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.83

nivel: Facultate

Dar, indiferent daca ochii va sunt doar uscati sau daca simtiti mereu nevoia sa ii scarpinati, situatia este remediabila fiind posibil sa faceti ca prin canalele lor lacrimale sa curga din nou lichidul calmant. Iata ce va suAZgeram.Aplicati o compresa calda. Daca din cand in cand va simtiti ochii uscati, puneti o compresa calda pe pleoape 5-10 minute, de 2 sau de 3 ori pe zi, suAZgereaza dr. Pflug[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ochi uscat

Dar, indiferent daca ochii va sunt doar uscati sau daca simtiti mereu nevoia sa ii scarpinati, situatia este remediabila fiind posibil sa faceti ca prin canalele lor lacrimale sa curga din nou lichidul calmant. Iata ce va suAZgeram.Aplicati o compresa calda. Daca din cand in cand va simtiti ochii uscati, puneti o compresa calda pe pleoape 5-10 minute, de 2 sau de 3 ori pe zi, suAZgereaza dr. Pflugfelder. Aceasta stimuleaza curgerea lacrimilor.

Optati pentru un unguent. Pentru a combate cazurile in care uscaciunea ochilor va face somnul insuportabil si pentru a alina durerea, cand mergeti la culcare aplicati un amestec de colir ("lacrimi artificiale") cu unguent, care blocheaza umezeala in tesuturi, recomanda dr. Sumers. Aceste unguente su-pervascoase, vandute fara reteta, contin vaselina si ulei mineral si au calitaAZtea ca adera la tesut si nu se scurg.
Pentru a aplica acest unguent, trageti in jos pleoapa inferioara, ridicati privirea si stoarceti putin unguent in spatiul dintre pleoapa si ochi. Clipiti pentru a raspandi unguentul in jur. Aceste unguente pot incetosa vederea scurt timp, asa ca este bine sa le aplicati atunci cand va aflati deja in pat, va sfatuieste dr. Sumers.

incercati lacrimile artificile. Vandute fara reteta, lacrimile artificiale ajuta la calmarea ochilor sensibili si iritati, spune specialista in oftalmologie Anne Su-mers. Lacrimile artificiale pot fi folosite pe tot parcursul zilei si exista prepaAZrate de diferite vascozitati pe baza de polimeri. Este mai putin probabil ca varietatile cu vascozitate mica sa va incetoseze vederea sau sa va lase reziAZduuri pe gene, dar ele necesita sa fie aplicate mult mai frecvent decat cele cu vascozitate mare.

incercati pana gasiti o concentratie care vi se potrivesAZte. Si alegeti un preparat fara conservanti, deoarece unii pot fi toxici si pot leza suprafata ochiului.Indiferent ce tip alegeti, iata cum puneti picaturile. Trageti usor in jos de pleoapa inferioara si picurati preparatul in coltul ochiului dinspre radacina nasului. Tineti ochii inchisi un minut, pentru a va asigura ca picaturile nu se preling afara din ochi. Folositi-le macar o data pe zi, dar nu mai multe de 10 ori pe zi, in functie de cat de grava este uscaciunea ochilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.