Ochi invinetit

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.93

nivel: Facultate

incercati procedeul boxerilor. Cand un boxer profesionist se alege cu un ochi invinetit, antrenorii folosesc un obiect din fier care seamana cu o cheAZie metalica mica, spune David Smith, un specialist care a ingrijit sute de pu-gilisti cu contuzii la ochi. "Obiectul acesta este extrem de rece si ei il foloAZsesc pentru a diminua hemoragia imediata si ca sa reduca umflatura la minim." Cu acelasi e[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ochi invinetit

incercati procedeul boxerilor. Cand un boxer profesionist se alege cu un ochi invinetit, antrenorii folosesc un obiect din fier care seamana cu o cheAZie metalica mica, spune David Smith, un specialist care a ingrijit sute de pu-gilisti cu contuzii la ochi. "Obiectul acesta este extrem de rece si ei il foloAZsesc pentru a diminua hemoragia imediata si ca sa reduca umflatura la minim." Cu acelasi efect puteti folosi o cutie de bere sau de coca cola rece, lipind-o de obraz cu intermitenta (5-10 minute la fiecare 15 minute) pentru a raci bine ochiul. "Asigurati-va ca este o cutie curata si sprijiniti-o de obraz, nu de ochi. Nu apasati pe globul ocular."

Preparati-va gheata verde. Patrunjelul, un vechi remediu popular pentru vanatai, are proprietati antiinflamatorii si anestezice. Iar medicii recomanAZda gheata pentru tratarea vanatailor, deoarece ea actioneaza ingustand lume-nul vaselor de sange, ceea ce diminueaza inflamarea. Pentru prepararea acestui remediu, amestecati 2 legaturi de patrunjel proaspat cu aproximativ 2 linguri de apa, treceti amestecul prin blender si congelati pasta obtinuta in tavita pentru cuburi de gheata, infasurati cuburile intr-o panza moale inainAZte de a le aplica pe orbita ochiului timp de 15-20 de minute.

Treceti pe un remediu botanic. Fitoterapeutii recomanda ca remedii l pentru vanatai atat creme, cat si geluri preparate din flori de amica, dar si l tablete cu bromelaina, o enzima ce se gaseste in ananas. Puteti gasi aceste) produse in magazinele specializate.
incercati cateva ierburi miraculoase. Cartile vechi de pe toate meleagu-l rile sunt pline de referiri la persoane "care au fost lovite de o caruta, au ca-| zut dintr-un copac sau au fost batute-mar" -- cu alte cuvinte, aveau vanat mari -- si la plante tamaduitoare.

Pe continentul nostru, leacurile traditio-j nale pentru un ochi invinetit sunt galbenelele si tincrura de stejar. Un alt re-j mediu, al indienilor americani, este hamamelisul. Daca aveti ghinionul va aranjati cu o vanataie, atunci, va sfatuieste fitoterapeutul Douglas Schar, cumparati o tinctura din una dintre plantele sus-mentionate. Amestecati tinctura in proportiile 1:5 cu apa distilata si aplicati-o generos si frecvent pe ochi, u un tampon de vata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.