Obtinerea medicamentelor din keratine

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.93

nivel: Facultate

Asa a fost modernizata tehnologia de obtinere a pantocrinului , preparat din coarne de ren. Substanta biologic activa se gaseste inclusa in cantitati mai mari in coarnele acestor animale, la diferite stadii de varsta. Concentratia masiva se gaseste in varfurile coarnelor. Coarnele renilor si a altor specii de mamifere includ o gama vasta de compusi. In coarnele de ren se gasesc: substante organic[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Obtinerea medicamentelor din keratine

Asa a fost modernizata tehnologia de obtinere a pantocrinului , preparat din coarne de ren. Substanta biologic activa se gaseste inclusa in cantitati mai mari in coarnele acestor animale, la diferite stadii de varsta. Concentratia masiva se gaseste in varfurile coarnelor. Coarnele renilor si a altor specii de mamifere includ o gama vasta de compusi. In coarnele de ren se gasesc: substante organice - 52-57%, substante anorganice 30-37%, azot - 9-10% si grasimi. Substantele anorganice contin calciu, magneziu, fier, siliciu, fosfor, natriu si in cantitati minore : nichel, cupru, titan, plumb si bariu.

In componenta coarnelor tinere sunt inclusi 25 de acizi aminici, dintre care, predominante sunt : glicinul, prolinul si acidul glutanic. Se includ si lipide, in componenta carora intra: fosfatitele, cholisterin si eter. Compusii azotului au o actiune mai puternica asupra sistemului sangvin, iar lipidele actioneaza mai mult asupra sistemului gastro-intestinal. In ultimii 30 de ani, in China, s-a organizat cresterea renilor, special pentru obtinerea pantocrinului.

Acum, animalele nu se omoara numai pentru utilizarea coarnelor. Acestea se taie o data la 2-3 ani. Astfel, de la un animal se pot colecta de 10 ori, coarne, pentru substanta activa. Pantocrinul extras din coarnele de reni au mai multe actiuni. Una dintre ele, este actiunea tonica asupra organismului uman; alta actiune este de stimulare a potentei sexuale la barbati si a treia este de stimulare a coagularii sangelui, dupa traume. Cea mai, importanta actiune a pantocrinului este ridicarea tonusului si imunitatii organismului uman, mai ales dupa infectii si operatii grele.

De asemenea, regleaza somnul, in cazurile insomniilor, actioneaza asupra nervosteniei, calmeaza starea oamenilor mai ales in timpul menopauzei, regleaza tensiunea arteriala. Pantocrinul este indicat si in cazurile ulcerului stomacal si duodenal, cand stopeaza hemoragiile, si stopeaza procesul de formare a cirozei in cazurile hepatitelor. Pantocrinul, a demonstrat un efect deosebit in timpul razboiului, cand, a fost foarte util in timpul operatiilor chirurgicale, stimuland tratarea ranilor. Acum, pantocrinul este util si pentru tratarea animalelor, mai ales a cainilor, dupa diferite tipuri de interventii chirurgicale.

Pentru prepararea pantocrinului, se taie coarnele de la reni, nu mai mici de 2 ani de zile. Pantele (coarnele ) se pot conserva mai multi ani de zile. Ele, se maruntesc pana la formarea unei pulberi, care se acopera cu alcool etilic de 70% si se tine la intuneric 4-5 zile. Apoi, se filtreaza si continutul este un lichid de culoare galbena, cu un miros slab de fenol.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.