Obligatiile profesionale ale comerciantilor

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.81

nivel: Facultate

In registrul jurnal se fac inregistrari in ordinea cronomogica si in momentul producerii fenomenului.
In registrul inventar se inregistreaza plusurile si minusurile realizate in urma operatiunii de inventariere.
In registrul cartea mare sunt inregistrate inregistrarile privind rulajele.Tot aceasta lege prevede obligativitatea intocmirii Bilantului Contabil, respectiv a contului de pr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Obligatiile profesionale ale comerciantilor

In registrul jurnal se fac inregistrari in ordinea cronomogica si in momentul producerii fenomenului.
In registrul inventar se inregistreaza plusurile si minusurile realizate in urma operatiunii de inventariere.
In registrul cartea mare sunt inregistrate inregistrarile privind rulajele.Tot aceasta lege prevede obligativitatea intocmirii Bilantului Contabil, respectiv a contului de profit si pierdere si anexele la bilant. Sanctiunea prevazuta de lege este contraventionala dari si penala conform articolului 40 din legea 82/91 si in care se mentioneaza ca omisiunea cu stiinta a inregistrarilor in evidenta contabila atrage raspunderea penala asupra persoanei care are ca atributie de serviciu acest lucru.

Fondul de comert reprezinta un ansamblu de bunuri pe care comerciantul le afecteaza desfasurarii activitatii comerciale in vederea si in scopul obtinerii unui profit.
Cu privire la natura juridica a fondului de comert exista mai multe teorii dezvoltate de jurisprudenta romana, aceasta si datorita faptului ca in codul comercial definirea fondului de comert nu este infaptuita concis si concret. Astfel, exista urmatoarele teroii:
Iata deci ca natura juridica a fondului de comert a presupus emiterea acestor teorii in functie de care literatura de specialitate trateaza in mod diferentiat fondul de comert sanctionindu-l in mod diferit cind este vorba de raspundere.

Jurisdictia comerciala a stabilit ca fondul de comert reprezinta un ansamblu de bunuri mobile fara a cuprinde creantele si datoriile.
In fondul de comert nu sunt cuprinse si bunurile imobile, acestea aflindu-se sub jurisdictie civila.
Firma - este elementul de identificare al unei societati comerciale. Legea 26/90 mentioneaza ca orice societate noua trebuea sa aiba o denumire noua.La aceste denumiri trebue avut insa in vedere felul societatii comerciale, stiind ca la SNC si SCS in denumirea lor se mentioneaza si denumirea unui asociat.

Emblema - este tot un element de identificare al fondului de comert, acesta fiind insa un semn, si nu este obligatoriu pentru societatile comerciale, insa, pentru a evita confuziile, o societate cu rulaj mare si cu credibilitate mare isi adauga la firma si emblema.
Clientela si vadul comercial: clientela reprezinta totalitatea persoanelor fizice si juridice care apeleaza in mod repetat la acelasi comerciant. Vadul comercial reprezinta aptitudinea de a atrage publicul. El este in functie de loc, pretul produsului, calitatea produsului, etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.