Obiectul de constructie

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Aceasta activ. se desfasoara in principal in cadrul santierelor de C-tii cuprinzand de asemenea si productia secundara industriala si semifabricate precum si exploatarea si intretinerea utilajelor si echipamentelor necesare.
Lucrarile necesare realizarii unui obiectiv de constructie sunt alcatuite din procese tehnologice care pot fi simple sau compuse, care se pot desfasura concomitent sau [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Obiectul de constructie

Aceasta activ. se desfasoara in principal in cadrul santierelor de C-tii cuprinzand de asemenea si productia secundara industriala si semifabricate precum si exploatarea si intretinerea utilajelor si echipamentelor necesare.
Lucrarile necesare realizarii unui obiectiv de constructie sunt alcatuite din procese tehnologice care pot fi simple sau compuse, care se pot desfasura concomitent sau intr-o succesiune bine determinata.

Procesul tehnologic reprezinta activitatea de transformare a obiectului muncii (material) sub actiunea directa a fortei de munca (proces tehnologic manual) sau sub actiunea indirecta cu ajutorul unor mijloace mecanizate (proces tehnic mecanizat).
Operatia tehnologica reprezinta o parte a procesului tehnologic care se realizeaza intr-un interval de timp de catre un executant la un anumit loc de munca prevazut cu mijloace de munca specifice.

Solutia tehnologica de executie si mijl. de munca adoptate in cadrul unui proces tehnic definesc notiunea de procedeu tehnologic de executie a procesului respectiv.
Fiecare element de constructie poate fi realizat printr-un numar mare de procedee tehnologice (tehnologii de executie), fiecare dintre ele intr-un caz dat asigurand o anumita eficienta tehnico-economica.
Alegerea unei tehnologii de executie din multimea tehnologiilor competitive implica un aspect de decizie, elaborandu-se in acest sens tehnici stiintifice de optiune numite optimizari.

Pentru evaluarea costului unitar de productie a unui proces tehnologic mecanizat se poate utiliza relatia cm=cf+cv unde, cf - costuri unitare fixe, cum sunt:chiria orara a utilajului(in cazul utilajelor inchiriate) sau costul de amortisment (utilaje proprii), cheltuieli cu combustibili si energie electrica, etc.; cv- costuri unitare variabile cum sunt: cheltuieli legate de montarea, demontarea si transportul utilajului, precum si cheltuieli privind transportul utilajului, precum si cheltuieli privind amenajari tehnologice necesare in cadrul procesului tehnologic mecanizat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.