Obiectivul chimiei apei

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Utilizarea rationala a apei in perspectiva unei dezvoltari durabile la nivel planetar in general si la nivel local in particular este o datorie a societatii umane. In vederea protejarii resurselor de apa, la nivel european au fost elaborate peste 70 de reglementari si directive, la care a aderat si Romania. Dezvoltarea societatii umane a dus la aparitia unui numar tot mai mare de tehnologii si pro[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Obiectivul chimiei apei

Utilizarea rationala a apei in perspectiva unei dezvoltari durabile la nivel planetar in general si la nivel local in particular este o datorie a societatii umane. In vederea protejarii resurselor de apa, la nivel european au fost elaborate peste 70 de reglementari si directive, la care a aderat si Romania. Dezvoltarea societatii umane a dus la aparitia unui numar tot mai mare de tehnologii si produse chimice, necesare mentinerii si ridicarii nivelului de trai, fenomene care la randul lor au dus la cresterea vulnerabilitatii mediului inconjurator, respectiv a resurselor de apa.

Dezvoltarea stiintei a dus la posibilitatea detectarii unui numar foarte mare de componente chimice atat in apa, sol, aer cat si in organismele vii, componente, care chiar si in concentratii foarte scazute pot conduce la efecte nedorite, chiar periculoase. Din cauza biodisponibilitatii crescute a acestor substante au fost impuse metode noi de detectare si determinare a lor, s-a marit continuu numarul parametrilor ce se urmaresc cat si limitarea concentratiei lor in apa potabila, apele uzate si in receptorii naturali.

Din cele mentionate mai sus se impune necesitatea cunoasterii proprietatilor apei, a functiilor sale in mediu, modul de poluare a apei cat si protectia impotriva poluarii.
Apa, in natura se regaseste in toate cele trei stari de agregare: gazoasa, lichida si solida.Atmosfera contine apa sub forma de vapori de apa in concentratii, ce depind de temperatura si presiunea aerului. Apa din atmosfera provine din evaporarea apei de pe Pamant. In anumite conditii vaporii de apa pot condensa (apa din nori) sau chiar ingheta (zapada, grindina).

Apa pe planeta noastra este foarte raspandita si se gaseste atat la suprafata (mari, oceane, lacuri, ape curgatoare, ghetari) cat si in scoarta pamantului (ape freatice sau de mare adancime). Astfel din suprafata totala a Terrei, 71 % este ocupata de apa. Din suprafata uscatului aproximativ 10 % este ocupata de ghetari, a caror grosime maxima, in Antarctica, atinge peste 4200 m. Topirea acestor ghetari ar duce la ridicarea nivelului actual al oceanelor cu cca 80 m.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.