Obiective turistice din Cagliari

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.40

nivel: Gimnaziu

In timpuri stravechi , a fost un important centru de comert fenician . A trecut sub suzeranitatea romana , impreuna cu tot restul insulei in anul 238 i.Hr . Apoi pe rand a fost condusa de vandali , Imperiul Bizantin ( in 638 ), Genova , Pisa , Aragon (in timpul dominatiei catalane , orasul s-a numit Caller ), Spania ( in 1326 ) , si pentru scurt timp Austria , pana a intrat Ducatul Piemont i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Obiective turistice din Cagliari

In timpuri stravechi , a fost un important centru de comert fenician . A trecut sub suzeranitatea romana , impreuna cu tot restul insulei in anul 238 i.Hr . Apoi pe rand a fost condusa de vandali , Imperiul Bizantin ( in 638 ), Genova , Pisa , Aragon (in timpul dominatiei catalane , orasul s-a numit Caller ), Spania ( in 1326 ) , si pentru scurt timp Austria , pana a intrat Ducatul Piemont in 1720 . Din 1847 orasul a revenit Italiei .

Cagliari isi datoreaza numele dealurilor inalte de calcar de pe coasta sudica a Sardiniei . Cuvantul karalis , folosit in vremea stapanirii feniciene , inseamna " loc stancos " si reda infatisarea orasului . Descrierea se potriveste mai ales dealurilor calcaroase din vechiul cartier Castello , inima metropolitanei mediteraneene .

In acest cartier , pe langa universitate si Muzeul National de Arheologie , mai pot fi admirate catedrala si palatul episcopal .Dar in Cagliari mai intalnim si alte minunate atractii turisticecum ar fi:
Amfiteatrul Roman - care a fost construit pe vremea romanilor si poate gazdui 10.000 de spectatori .

In arena in care candva se luptau gladiatorii cu leii , au loc , in prezent spectacole de opera .Bastionul San Remy este unul dintre putinele turnuri importante care se gasesc in regiunea Sardinia .Acest bastion se afla asezat in centrul istoric, fiind ideal pentru a vedea cladirile din oras , cunoscut si ca turn de observare .


Gradina Botanica din Cagliari se intinde pe 5 hectare si este administrata de universitatea din acest oras. A fost inaugurata in anul 1866 , indexul primelor seminte fiind publicat in 1885 , iar in 1901 gradina continea 430 de specii de plante . Astazi gradina are 2000 de specii si este impartita in 3 sectiuni: Plante Mediteraneene , Plante Suculente si Plante Tropicale .

Muzeul de Istorie a Naturii Aquilegia. Tema principala a muzeului este natura si mediul inconjurator cu particularitatile Sardiniei . Este impartita in 6 zone , astfel :palontologie , minerologie , botanica si 3 incaperi dedicate zoologiei cu specificul neobisnuit al Sardiniei , laguna si muntele .Exponatele muzeului includ ilustratii ale raritatilor naturale , ecosistemului lagunei , al dealurilor , lumea fosilelor vegetatiei si animale .Zona rocilor , prezinta peste 200 de tipuri de roca sarda , in timp ce mineralele se gasesc in numar de 600 de tipuri .

Muzeul National de Arheologie este unul dintre cele mai importante muzee din Italia , cel mai bun loc pentru a descoperii totul despre istoria preistorica si antica a regiunii , de la artefacte si unelte la obiecte de arta si cultura .

Catedrala Sf.Cecilia a fost construita in anul 1312 , in timpul stapanirii Pisei , cu frumoase usi vechi asezate in randuri .In interior , la intrare se afla 2 jumatati de amvon , aduse de la Catedrala din Pisa , sculptate de Guillelmus .Galeria Municipala de Arta contine capodopere moderne si cele mai importante capodopere de arta sarda .In apropierea Galeriei se afla Muzeul Etnologic .

Muzeul Cailor Ferate din Sardinia a fost fondat in 1860 si prezinta momentele importante din istoria feroviara sarda . Fotografiile inginerului Benjamin Piercy , fotografii si desene de epoca , machete de poduri si locomotive , modelul de transport functional cu feribotul Gennargentu , sala de asteptare cu mobilier locker , lampi , orologii , unelte feroviare , seif de zid cu cifru , precum si salonul Royal Transport (in miniatura ) distrus intr-un incendiu provocat de bombardamentele din al II-lea Razboi Mondial .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.