Obiective didactice

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.93

nivel: Facultate

Obiectivele de referinta specifica rezultatele asteptate ale invatarii si urmaresc in special progresul realizat in acumularea de cunostinte si in formarea deprinderilor, de regula pe perioada unui an de studiu. Transformarile care au loc in societate, dezvoltarea si raspandirea informaticii, patrunderea rapida in viata economica, sociala si in invaAZtamant a celor mai noi realizari in domeniul ha[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Obiective didactice

Obiectivele de referinta specifica rezultatele asteptate ale invatarii si urmaresc in special progresul realizat in acumularea de cunostinte si in formarea deprinderilor, de regula pe perioada unui an de studiu. Transformarile care au loc in societate, dezvoltarea si raspandirea informaticii, patrunderea rapida in viata economica, sociala si in invaAZtamant a celor mai noi realizari in domeniul hardware-ului si software-ului impun o diversificare a pregatirii elevilor de liceu in acest domeniu, invatamantul preuniversitar trebuie sa asigure in primul rand dobandirea unor cunostinte de informatica la nivel de cultura generala.

Totusi, cunostintele de tehnologia informatiei, utilizarea calculatoarelor in rezolvarea problemelor profesionale in diversele domenii ale vietii economice, reprezinta o cerinta a integrarii in diferitele domenii profesionale ale momentului. Din acest motiv, este posibil sa admitem si introducerea/predarea in liceu (la un nivel corespunzator) a noilor elemente de programare mai complexa (C + + , WEB, retele etc.). Astfel, in functie de filiera si specializare, elevii trebuie sa dobandeasca, pana la un anumit nivel de aprofundare, un sistem de cunostinte relativ la prelucrarea informatiei cu ajutorul calculatoarelor personale.

Pentru realizarea acestui obiectiv pedagogic consideram ca este necesar ca elevul:Sa-si formeze si modeleze modul de gandire si abordare a problemelor. Asemenea tuturor ramurilor stiintei, informatica dezvolta gandirea, avand un rol esential in procesul de invatare, in formarea caracterului si a personalitatii, in plus, informatica formeaza si dezvolta o maniera sistemica de abordare, provoaca o analiza progresiva a detaliilor, o rezolvare in context general a problemelor particulare.

Aceasta este gandirea algoritmica, practica, diferita cumva de gandirea teoretica si abstracta. Aceasta maniera de abordare a problemelor leaga cunostintele de programare de contextul bazei de date pe care o prelucreaza si de cel al solutiilor pe care le va obtine. Formarea unei gandiri algoritmice, analitice si sistematice si a unui mod de lucru ordonat are consecinte deosebite in evolutia viitoare a elevului si este un obiectiv esential al studiului informaticii in invatamantul preuniversitar.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.