Obezitatea intre a fi si a nu fi

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.68

nivel: Liceu

Copii, adolescenti, maturi, batrini, fiecare categorie de virsta este afectata de aceasta maladie ce le pune in pericol relatiile cu cei din jur, starea pshihica si fizica, iar in unele cazuri chiar viata. Trebuie sa constientizam insa, ca noi suntem principalii responsabili. Ne lasam prea usor ademeniti de produsele semifabricate ce nu necesita timp indelungat pentru pregatire, de fast-food-urile[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Obezitatea intre a fi si a nu fi

Copii, adolescenti, maturi, batrini, fiecare categorie de virsta este afectata de aceasta maladie ce le pune in pericol relatiile cu cei din jur, starea pshihica si fizica, iar in unele cazuri chiar viata. Trebuie sa constientizam insa, ca noi suntem principalii responsabili. Ne lasam prea usor ademeniti de produsele semifabricate ce nu necesita timp indelungat pentru pregatire, de fast-food-urile devenite din ce in ce mai numeroase, de alimentele frumos ornate, dar nesanatoase.

Consumam fara sa ne dam seama ca mergem cu pasi grabiti spre prapastia sapata de noi, spre o implinire a poftelor, dar spre o degradare a mentalitatii. Suntem obsedati de acest simbol al pierzaniei, privim televizorul sau citim mincind, oferim daruri in forma alimentara, ne suprimam depresia prin mincare, ne intilnim de sarbatori si din nou punem accentul pe alimente, caci, ce fel de primire fara o masa copioasa? Sunt actiuni obisnuite, dar care prezinta consecinte dezastruoase!

Diabet zaharat, afectiuni cardiace si cerebro-vasculare, hipertensiune arteriala, apnee de somn, tulburari locomotorii, afectiuni ale vezicii biliare, osteoartrita, depresie, sunt doar citeva din multitudinea maladiilor provocate de obezitate, dar care ar trebui sa ne determine spre o profunda meditatie privitor la ceea ce se intimpla in jurul nostru. Si daca cadem in plasa acestui viciu, ne pierdem increderea in sine, ne pierdem vointa si optimismul... si e pacat...

Confirmarea In tarile dezvoltate ale lumii, dar si in cele care sunt mai industrializate, rata obezitatii populatiei lor creste vizibil datorita regimului alimentar si deciziilor nesanatoase in ceea ce priveste modul de viata. Conform studiilor recente, in Romania rata obezitatii este de 25%, iar 50% dintre romani sunt supraponderali.
In SUA, obezitatea este considerata a doua cauza a mortalitatii.

Potrivit Asociatiei Americane pentru Obezitate, aceasta provoaca moartea suplimentara a cel putin 300.000 de oameni in fiecare an in Statele Unite si necesita 100 bilioane de dolari cheltuieli pentru sanatate. Este si va fi ceva firesc atita timp cit va exista marea diversitate a alimentelor extrem de bogate in calorii, fast-food-urile preferate de fiecare american si lipsa vointei de a te mentine in forma si de a duce un mod de viata sanatos.. Oare aceste date nu sunt destul de ingrozitoare incit sa permitem obezitatii sa ne domine?
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.