Obezitatea

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.74

nivel: Facultate

Desigur ca nu toate cazurile de obezitate se datoreaza abuzului alimentar. Sunt obezitati care se datoreaza fie sedentarismului, fie unei predispozitii mostenite, fie unor tulburari glandulare. Este insa bine de stiut ca acestea reprezinta numai o mica parte din numarul total de cazuri de obezitate . Acestea se explica de cele mai multe ori printr-o crestere anormala a poftei de mancare si prin ur[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Obezitatea

Desigur ca nu toate cazurile de obezitate se datoreaza abuzului alimentar. Sunt obezitati care se datoreaza fie sedentarismului, fie unei predispozitii mostenite, fie unor tulburari glandulare. Este insa bine de stiut ca acestea reprezinta numai o mica parte din numarul total de cazuri de obezitate . Acestea se explica de cele mai multe ori printr-o crestere anormala a poftei de mancare si prin urmare abuz alimentar. Reducerea alimentatiei obezilor, mai ales in cazul celor obisnuiti sa manance mult, nu este desigur usoara.

Chiar slabiri moderate produc in aceste cazuri o crestere mai accentuata a poftei de mancare care devine chinuitoare. De aceea, regulile alimentatiei curative, in cazul obezilor, trebuie urmate cu strictete, pentru a favoriza slabirea, fara infometare. In acest scop exista si medicamente care reduc pofta de mancare. Ele pot ajuta obezul la inceputul curei de slabire, dar nu pot fi luate la infinit. Mai curand sau mai tarziu obezul va fi pus in fata propiei lui responsabilitati fata de el, de sanatatea si de capacitatea lui de lucru.

Ca atare, vointa de a slabi este principalul sprijin in cura de slabire.
Factorii ce influenteaza obezitatea:
Obezitatea este influentata de 3 mari factori: factorii genetici, factorii de mediu si factorii psihologici.

Factorii genetici:Obezitatea apare la mai multe persoane ale aceleiasi familii sugerand o cauza genetica.Familiile impart acelasi stil de viata si aceeasi dieta si acest lucru poate contribui la aparitia obezitatii. Separarea acestor factori de factorii genetici este adesea un process dificil. Chiar si asa, stiinta arata ca ereditatea este strans legata de obezitate.

Intr-un studiu, adulti care au fost adoptati atunci cand erau copii, aveau o greutate mai apropiata de cea a parintilor biologici decat de cea a parintilor adoptivi. In acest caz, parintele biologic a avut mai multa influenta in dezvoltarea obezitatii la copil decat mediul creat de cel adoptiv

Factorii de mediu:Genele nu "condamna" destinul unui om la obezitate pe toata viata. Mediul are puternice influente asupra obezitatii sau aparitiei acesteia. Acestea includ comportamentul in functie de stilul de viata al persoanei, ceea ce mananca si nivelul ei de activitate fizica. Americanii, de exemplu au tendinta de a manca gras, punand inaintea valorii nutritionale gustul si comoditatea. Oricum, marea majoritate a americanilor, nu au o activitate fizica multumitoare.
Desi nu va puteti modifica "mostenirea" genetica, va puteti schimba obiceiurile in ceea ce priveste alimentatia si va puteti imbunatati nivelul de activitati fizice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.