O scurta istorie a lumii

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.65

nivel: Facultate

Potrivit uneia din sursele mele, perioada imediat urmatoare anului zero a fost atat de puternic marcata de socuri incat martorii acelor evenimente nu si-au mai revenit niciodata. Redarea in scris a celor petrecute in timpul vietii lui Iisus s-a facut multi ani mai tarziu. Sa afirmi despre aceasta perioada ca a fost rezultatul aparitiei unei nave spatiale sau al actiunii unor extraterestri ar fi o [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: O scurta istorie a lumii

Potrivit uneia din sursele mele, perioada imediat urmatoare anului zero a fost atat de puternic marcata de socuri incat martorii acelor evenimente nu si-au mai revenit niciodata. Redarea in scris a celor petrecute in timpul vietii lui Iisus s-a facut multi ani mai tarziu. Sa afirmi despre aceasta perioada ca a fost rezultatul aparitiei unei nave spatiale sau al actiunii unor extraterestri ar fi o supra-simplificare si nu ar reda neaparat adevarul. Cert este ca perioada a fost intens marcata de interdimensionalitate.

Indiferent de ceea ce s-a petrecut in realitate in timpul vietii lui Christos, nu exista nici o indoiala ca dupa aceste evenimente constiinta generala a umanitatii s-a indepartat radical de Imparatia Cerurilor (sau, daca preferati, de dimensiunile superioare) si s-a scufundat intr-o era a intunericului.

La apogeul Imperiului, romanii au ramas faimosi pentru procesul de "romanizare" a dusmanilor lor pe care l-au declansat. Cu alte cuvinte, ei nu se limitau sa cucereasca un popor, ci ii invatau pe invinsi legea lor, sistemul lor financiar si vamal, astfel incat sa isi consolideze imperiul. Dupa disparitia lui Christos, catholi-ii si-au mentinut puterea absorbind crestinismul in imperiul lor. Primele invataturi crestine erau practic identice cu cele predate in Egipt, fiind considerate o amenintare pentru Imperiul Roman.

Ambele miscari au fost insa consolidate atunci cand imparatul Constantin a emis Edictul de la Milano, permitandu-le cetatenilor romani sa il venereze deschis pe Christos. Prin aceasta miscare abila, phree-ii si catholi-ii s-au unit intr-o oarecare masura, creand un monopol al puterii care avea sa ramana in picioare o perioada foarte lunga de timp. Cu tot succesul politic al lui Constantin, acesta a starnit mania intelighentiei atunci cand a interzis la Conciliul din Niceea doctrina reincarnarii, mutand atentia generala asupra Sfintei Treimi. Efectul acestui edict a fost acela ca memoria colectiva a fost interzisa, iar cautatorii adevarului si ai iluminarii au fost nevoiti sa se ascunda.

Cea mai semnificativa dintre gruparile subterane care au dus mai departe torta phree-ilor in timpul acestei perioade au fost Gnosticii. Acestia au continuat sa-si practice convingerile in ciuda faptului ca erau hartuiti de Biserica. Ei au fost primii eretici. Din randul gnosticilor s-a ridicat mai tarziu Carol cel Mare, primul imparat al Sfantului Imperiu Roman. Acesta a ajuns la putere in jurul anului 700 si a incercat sa sparga monopolul catholi-ilor sub tutela Bisericii Romano-Catolice.

A fost unul din membrii entuziasti ai miscarii crestinismului Graalului, care urmarea sa predea misterele stravechi, fiind in opozitie directa cu Biserica. Dupa multe intrigi politice, Carol cel Mare a fost fortat sa ingenuncheze si sa sarute inelul Papei. Gestul a fost dramatic si a ramas in istorie. Sfantul Imperiu Roman a supravietuit, dar numai cu numele. Adevaratul detinator al puterii era Papa. Desi nu s-a putut impotrivi foarte tare puterii papale, Carol cel Mare a continuat sa poarte Sulita lui Longinus (despre care se credea ca a sfartecat trupul lui Iisus) ca pe un talisman magic si sa practice in secret vechile mistere.

Intr-o zi, la varsta avansata de 72 de ani, Carol cel Mare a scapat sulita pe cand se afla in galop. Semnul a fost considerat de rau augur, iar doua saptamani mai tarziu Carol a murit. De atunci a ramas legenda ca cel care detine sulita poate controla destinul umanitatii, in bine sau in rau. Desi eforturile lui Carol cel Mare nu au reusit sa-i asigure o independenta completa de Biserica, ele aveau sa conduca la apogeu la Era Cavalerilor si la aparitia Regelui Arthur.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.