O introducere in media

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Asociat termenului de media este conceptul de mass-media - mijloace de comunicare in masa si, indisolubil legat de acesti termeni, cel de comunicare de masa. Acelasi dictionar amintit in citatul anterior aprecia ca ar trebui folosit cu multa atentie. Autorul articolului, John Hartley sublinia "Dar, atata timp cat comunicarea de masa nu este nici masa, nici comunicare, asa cum sunt ele intelese de [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: O introducere in media

Asociat termenului de media este conceptul de mass-media - mijloace de comunicare in masa si, indisolubil legat de acesti termeni, cel de comunicare de masa. Acelasi dictionar amintit in citatul anterior aprecia ca ar trebui folosit cu multa atentie. Autorul articolului, John Hartley sublinia "Dar, atata timp cat comunicarea de masa nu este nici masa, nici comunicare, asa cum sunt ele intelese de obicei, termenul trebuie perceput ca asemanator unui nume propriu [ibidem: 75].

In acest context, de a defini termeni conceptuali in domeniul comunicational, apreciem drept notiuni fundamentale: comunicare, mass-media, informatia. Numitorul comun, fara a fi in domeniul matematic, care uneste cele trei notiuni ar fi zona unei discipline coerente si unificate - stiinta/stiintele comunicarii/informatiei si ale comunicarii.Comunicarea, drept obiect de cunoastere, in linia traditiei germane exprima efortul circumscrierii teoretice prin stiinta (germ. Wissenschaft), astfel incat abordarea proceselor de comunicare apare aici ca stiinta a comunicarii.

Acel termen de "communication studies" impus de specialistii de peste Canalul Manecii sau de peste ocean, este asociat de autorii olandezi J.J. van Cuilenburg, O.Scholten si G.W. Noomen pentru stiinta, si nu stiintele comunicarii.[van Cuilenburg, 1998: 7-8]. Remy Rieffel arata ca "stiintele informatiei si ale comunicarii", denumire consacrata in Franta anilor 1975, nu formeaza o disciplina coerenta si unificata, deoarece pluralul "stiinte"

si determinarea atributiva "informatiei si ale comunicarii" exprima clar imprecizia sectorului in care pot fi regasite notiuni cu care specialistii din domenii diverse, drept, economie, istorie, lingvistica, psihologie, sociologie etc., lucreaza pentru a arata diferente de metoda, dar si de limbaj.
Fie ca este o stiinta a comunicarii, fie ca este "stiintele informatiei si ale comunicarii" totul se reduce la numitorul comun al termenilor de definit comunicare de masa - comunicare, mass-media, informatie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.