O imagine generala asupra Internetului

5x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.93

nivel: Facultate

Ce putem spune cu siguranta este ca odata integrat in vietile noastre Internetul nu va mai disparea. Dimpotriva, locul detinut de el in viata societatii noastre va creste, si aceasta deoarece el promite sa inlocuiasca o buna gama de activitati umane. Incepand cu ultima decada a secolului trecut, cand Internetul a inceput sa devina tot mai popular, el s-a transformat intr-o tehnologie care sa preia[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: O imagine generala asupra Internetului

Ce putem spune cu siguranta este ca odata integrat in vietile noastre Internetul nu va mai disparea. Dimpotriva, locul detinut de el in viata societatii noastre va creste, si aceasta deoarece el promite sa inlocuiasca o buna gama de activitati umane. Incepand cu ultima decada a secolului trecut, cand Internetul a inceput sa devina tot mai popular, el s-a transformat intr-o tehnologie care sa preia, transforme si redea intreaga cultura. Astfel, monitorul calculatorului a inceput sa inlocuiasca ecranul cinematografului si al televizorului, peretele galeriilor de arta, biblioteca si cartea, manualele scolare etc.

Intreaga cultura trecuta si prezenta a ajuns sa fie "computerizata", filtrata prin computer. Oamenii au inceput sa creeze arta, sa se joace, sa vizioneze filme, sa asculte muzica, sa contabilizeze actele de firma etc. folosindu-se tot mai mult de computer. Cand Internetul si-a facut intrarea in vietile oamenilor si computerele au fost legate intre ele activitatile sau extins la comunicare, comert electronic (e-comerce) sau jocuri in retea. S-au format si noi forme culturale precum jocurile de calculator dar s-a impus si o redefinire a formelor culturale deja existente (de pilda, fotografia si cinematograful).

Internetul, mediul viitorului, va schimba viata omului la toate nivelurile ei, si, dupa cum spune Michael Dertouzos, "va schimba modul nostru de lucru si de joaca, dar mai important, va modifica aspecte profunde ale vietii noastre si ale umanitatii: cum privim ingrijirile de sanatate, cum invata copiii nostri, cum raman varstnicii integrati in societate, cum isi conduc guvernele afacerile, cum isi pastreaza grupurile etnice mostenirea, ale cui voci se aud, chiar si cum se formeaza natiunile.

Va aduce si provocari serioase: cei saraci s-ar putea sa devina mai saraci si mai bolnavi, infractori si companii de asigurari si functionari ne pot invada conturile din banci, dosarele medicale si corespondenta personala.(...) Majoritatea lumii nici nu isi da seama ca un val urias se indreapta spre ea.Michael Dertouzos a insirat aici doar cateva aspecte ale schimbarilor aduse de tehnologia informationala a Internetului. Aruncand insa o lumina asupra influentelor pe care le are utilizarea - navigarea - Internetului asupra omului ca fiinta personala si religios-morala vom vedea ca apar si alte mari semne de intrebare precum: ce influenta are Internetul asupra modului in care obtinem, schimbam si transmitem cunostinte?

putem vorbi de o intalnire reala intre oameni in lumea virtuala a Internetului? sau se poate vorbi de o viata morala in lumea virtuala sau toti vor face ceea ce vor crede ca este bine in ochii lor? etc. Acestea, si multe alte intrebari care se vor pune urmaresc o lamurire a dilemei pe care o poate avea utilizatorul acestor tehnologii, care este confruntat cu influentele pe care le are Internetul asupra vietii sale, el aflandu-se in postura de a utiliza aceasta tehnologie care deja este constitutiva vietii in societatea actuala. Se impune, asadar, definirea noii tehnologii si indicarea unei raportari la ea sanatoasa din punct de vedere moral.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.