O fila rupta din jurnalul de ture

1x punct

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Liceu

Urmeaza telefoanele de confirmare: ala vine, ala nu vine, celalalt se mai gandeste, altu' stiu ca nu se va trezi de dimineata, fetele pregatesc bunatatile. Deh, fiecare cu ale lui J, dar echipa de baza e intreaga: 3,, nebuni" - Valea Morarului - bivuac la cort - niste valcele tehnice de,, dezmorteala" - si apoi acasa. Sa speram ca de data asta nu se implineste vorba cu,, planu' si tiganu' ". La ME[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: O fila rupta din jurnalul de ture

Urmeaza telefoanele de confirmare: ala vine, ala nu vine, celalalt se mai gandeste, altu' stiu ca nu se va trezi de dimineata, fetele pregatesc bunatatile. Deh, fiecare cu ale lui J, dar echipa de baza e intreaga: 3,, nebuni" - Valea Morarului - bivuac la cort - niste valcele tehnice de,, dezmorteala" - si apoi acasa. Sa speram ca de data asta nu se implineste vorba cu,, planu' si tiganu' ". La METEO zice de bine, asa ca hai la somn, nene, ca maine e zi lunga.,, Cu televizorul ati mintit poporul" se adevereste si asa se face 1 noaptea! Pfiuuuu, iar m-am luat cu filmele.

Suna ceasul la 05.00.... (fir-ar mama lui de ceas J) si dupa cele de rigoare, hai cu RATB-ul spre gara. Certuri prin troleibuz intre controlori si calatori fara vina (punctele de vanzare ale biletelor se deschid abia la 8 in week-end asa ca n-au oamenii cum sa-si cumpere legitimatiile de calatorie) insa de data asta zambesc si-mi zic ca scap in curand de toate cele.

Gara e la fel de aglomerata ca intodeauna (cand o fi oare ora de liniste a Garii de N?). Intalnirea cu multi (chiar nesperat de multi) colegi de club, la locul nostru de atatia ani. Ete dom'le (imi zic) ca mai merge lumea la munte, nu s-au pensionarit.

Trenul nostru personal e deja plin-ochi... multe grupuri (organizate sau dezorganizate), sau lupi singuratici, tineri, batrani...in fine, multi oameni care au acelasi tel: La munte! Sunt fericit cand vad trenul de sambata dimineata plin cu oameni care vor sa ajunga la EL. Echipati mai mult sau mai putin corespunzator, dar toti zambitori si veseli.

Ma rog sa nu pateasca nimic copii in blugi si pantofi (eternele specimene) care striga in gura mare pe peron ca abia asteapta sa ajunga la munte sa se imbete (mare Ti-e gradina Ta, Doamne) Multe cunostinte, amici sau persoane cu care am ajuns sa ne cunoastem dat fiindca mergem regulat de atatia ani cu acelasi tren si la dus si la intors, plus intalnirile din cabane/refugii/trasee. Deja ne stim dupa nume, dupa porecle, dupa apartenenta (sau nu) la vreun club/asociatie.

Multe planuri, fiecare vine cu alta idee. Fiecare dupa capacitati, dupa dorinta sau dupa timpul disponibil. Plus echipamentul de iarna care face uneori diferentierea clara. Majoritatea urca in Bucegi, insa multi merg si-n Piatra Craiului, Baiului, Piatra Mare sau Postavarul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.