O calatorie in Orientul Antic

2x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.27

nivel: Gimnaziu

I. EGIPTUL

Am inceput intrand intr-o pestera , unde am gasit o masina a timpului . Noi ne-am gandit sa mergem in Orientul Antic pentru a ne documenta pentru un referat la istorie . Pe noi ne cheama : Dan Alexandru Bogdan , Adam Daniel Catalin, Lungu Virgil Gabriel si Corceanu Robert . Prima oara am ajuns in Egipt . Acolo am vazut piramide si muncitori . Am mers [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: O calatorie in Orientul Antic

I. EGIPTUL

Am inceput intrand intr-o pestera , unde am gasit o masina a timpului . Noi ne-am gandit sa mergem in Orientul Antic pentru a ne documenta pentru un referat la istorie . Pe noi ne cheama : Dan Alexandru Bogdan , Adam Daniel Catalin, Lungu Virgil Gabriel si Corceanu Robert . Prima oara am ajuns in Egipt . Acolo am vazut piramide si muncitori . Am mers in palat , unde garzile ne-au urmarit, crezand ca suntem dusmani . Dupa ce am scapat de ei am intrat in palat si am vorbit cu faraonul Ramses al II-lea .

Andy l-a intrebat :
-Salutare domnule mare conducator al Egiptului !
-De unde ma cunosti ?
-Sunt din viitor , impreuna cu prietenii mei Gabi ,Dani si Robert si calatorim intr-o masina a timpului .
-Si cum te numesti ?
-Ma numesc Andy si doresc informatii despre tine , pentru un proiect la istorie .Din ce dinastie esti?
- A XIX-a dinastie.
- Altceva?
-Atunci iti voi spune ca dupa razboiul cu evreii, i-am folosit ca sclavi ,si ii voi ucide dupa ce vor construi piramida mea.

Urat din partea ta ! Ar fi mai bine sa-l asculti pe Moise , pentru ca noi suntem din viitor si stim ce se va intampla din Biblie - cartea sfanta- .
- Pai ce se va intampla?
- Roiuri de lacuste iti vor distruge recoltele, Nilul se va transforma in sange, iar primii nascuti din fiecare familie vor muri, inclusiv fiul tau.Iar armata ta va fi inghitita de ape.
- Ce spui? Nu poate fi adevarat!Zeii Egiptului ne vor proteja! Ei sunt mai puternici decat Dumnezeul vostru!
- Nu-i adevarat!
- Cum indrazniti? Garzi, atacati-i !
Noi am fugit spre masina timpului spre Persia, scapand de furia lui Ramses.

II. PERSIA


Ajunsi in Persia ne-am intalnit cu regele Darius I .Gabi la intrebat :
-Eu si prietenii mei suntem din viitor si vrem sa-ti punem niste intrebari .
-Bine .
-Al cui fiu esti ?
-Al lui Hystaspes .
-In ce an ai devenit rege ?
-In anul 522 i H.
-Cate provincii ai ?
-20 de provincii .
-Cati ani ai ?
-30 de ani .
-Vei muri la 36 de ani .
-De unde stii ?
-Sunt din viitor .
-Multumesc pentru informatii ; nu-i chiar ceea ce doream sa aud, dar macar am timp sa-mi pregatesc funerariile .

-Cu placere si multumesc pentru interviu .La revedere! A, si sa nu uit!Nu are sens sa incerci sa cuceresti Grecia, vei fi invins.
- Cred ca sunteti pusi pe glume.Numai de rau imi spuneti!
- Nu-i adevarat!Vei ramane in istorie drept un mare conducator.
-Tot e bine.Dar pe greci ii voi invinge la Marathon.Nu am cum sa pierd.
- Nu-i vei invinge.Stiu asta pentru ca de Marathon se leaga o legenda.
- Care legenda? spuse Dani, nu-mi aduc aminte.

Se spune ca un ostas grec, Pheidippides, a alergat 42 de km intre localitatea Marathon si Atena pentru a duce in capitala vestea victoriei armatei grecesti.A ajuns in Atena, a spus ,,Am invins!" si a cazut, murind pe loc din cauza efortului deosebit depus.In cinstea lui, proba de alergare de 42 de km, cea mai grea proba de atletism, se numeste marathon.
- Spectaculos! Aveti o imaginatie teribila, dar nu m-ati convins sa nu plec in cucerirea Greciei.Cu ea, Imperiul Persan va fi cel mai mare si mai puternic din lume!zise Darius.
- Mult noroc! ii uraram noi, desi stiam mersul istoriei...
Asa am plecat spre urmatoarea destinatie : Mesopotamia.

III.MESOPOTAMIA

Si iata ca cei patru prieteni au pornit-o spre un stat uimitor, Mesopotamia.Stiau ca se afla intre doua mari rauri, Tibru si Eufrat si ca se intindea pe teritoriile pe care astazi se afla Irak, Siria de Est si Turcia de Sud.

- Stiati ca in aceasta tara, numita ,,Leaganul civilizatiei", au aparut primele societati alfabetizate?, intreba Robert.
- Uitasem, dar mi-ai reamintit tu, raspunse Alexandru.
Da, aici traiau mai multe neamuri : sumerienii, akkadienii, babilonienii, şi asirienii.Stiati ca unul dintre regii Mesopotamiei, Hammurabi, a elaborat un cod de legi pentru cetatenii sai?Se pare ca au fost unele dintre cele mai intelepte legi ale timpului.De exemplu, daca cineva acuza pe nedrept pe altcineva, iar acuzatia se dovedea falsa, acuzatorul era omorat.

- Vai de mine! zise Andy.Pai, daca s-ar aplica aceasta lege in Romania de azi, am avea inmormantari pe banda rulanta.
- Da, iar daca un judecator se dovedea ca a luat o decizie gresita, era obligat sa plateasca de douasprezece ori suma imputata celui judecat, iar in plus i se interzicea pentru totdeauna sa mai judece.
- Oooo, se mira Gabi, pai atunci in Romania, la cum se judeca procesele, nu am mai avea judecatori, plus ca ar fi faliti.
- Bune legi! Pacat ce nu se mai aplica si azi!zise cu parere de rau Dani.

- Iar daca un om era prins furand, era omorat pe loc, si-aduse aminte Robert.
La aceasta remarca, cei patru prieteni au izbucnit in ras.Parca vedeau plutonul de executie din Romania de azi, obosit mort de atata munca...
- Ei, lasa, or veni si la noi vremuri mai bune, spune optimist Gabi.Deja, mi-au spus ai mei, lucrurile se misca mai bine in tara noastra.
- Auziti, noi ne-am suit in masina timpului sa mergem in Mesopotamia, sau sa discutam politica? intreba Dani.
- Ai dreptate, hai sa mergem odata! Sa pornim!

Cei patru si-au programat masina timpului pentru anul 600 i. H. Si au pornit.
Si au ajuns intr-un adevarat paradis.Au aterizat pe un munte, pe care erau sapate terase suprapuse inalte de 23 pana la 91 de metri si lungi de 122 de metri.Terasele erau sustinute de coloane de piatra.Pe aceste terase erau cultivate plante si copaci din cele mai variate, creand niste gradini de o neasemuita frumusete.Apa necesara irigatiilor era ridicata in mod mecanic de galeti prinse de un cablu, prin manevrarea unor roti imense.

- Vai de mine, ce minunatie! N-am vazut in viata mea asa frumusete!zise Gabi.
- Baieti, stiu! Suntem in Gradinile Suspendate ale Semiramidei, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, zise Andy.Se pare ca regele Nabucodonosor, fiul lui Hammurabi, le-a construit in cinstea uneia dintre sotiile sale, careea ii era dor de plaiurile natale.
- Nemaipomenit! Nu ma mir ca au fost declarate minuni ale lumii antice, spuse Gabi.
- Fiti atenti! Vine cineva!, zise Robert.
- Hei, cine sunteti voi? Ce cautati aici?, spuse strainul, care avea o figura impozanta si niste straie scumpe.

- Suntem prietenii vostri, venim din viitor.Suntem curiosi sa stim cum traiau oamenii in antichitate.Nu facem nici un rau.Si daca nu va e cu suparare, cine sunteti dumneavoastra?intreba Robert.
- Sunt Nabucodonosor, regele Babilonului, cea mai mare cetate a Mesopotamiei.
- Sa traiesti, marite rege!Tocmai iti admiram gradinile.Asa ceva nu avem nici noi, si doar suntem din secolul XXI d. H., zise Andy.
- Da, m-am straduit sa construiesc ceva frumos, in cinstea sotiei mele.Ea provine dintr-un tinut muntos indepartat, si-i era dor de plaiurile natale ; asa ca am incercat, prin construirea acestor gradini, sa-i mai alin dorul.Si spuneti-mi, daca veniti din viitor, atunci stiti ce se va intampla cu poporul meu.Va fi un popor faimos?
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.