Nutritie si toxicologie

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.93

nivel: Facultate

Alimentatia are cateva scopuri principale: sa asigure cresterea si dezvoltarea organismului (in special la organismele pentru care alimentatia are un rol esential), sa asigure desfasurarea normala a activitatii fizice si intelectuale, sa asigure pastrarea sanatatii. Consumul de alimente din punct de vedere fiziologic este o necesitate insa cu timpul aceasta necesitate a fost asociata cu placerea d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Nutritie si toxicologie

Alimentatia are cateva scopuri principale: sa asigure cresterea si dezvoltarea organismului (in special la organismele pentru care alimentatia are un rol esential), sa asigure desfasurarea normala a activitatii fizice si intelectuale, sa asigure pastrarea sanatatii. Consumul de alimente din punct de vedere fiziologic este o necesitate insa cu timpul aceasta necesitate a fost asociata cu placerea data de gust, aroma, culoare, deci a aparut o tentatie ce s-a transpus peste necesitate.

Alimentatia s-a dezvoltat de-a lungul istoriei cu modificari profunde de-a lungul timpului. Industrializarea a condus si la unele aspecte negative privind alimentatia (prin scaderea continutului de vitamine, saruri minerale, descompunerea unor aminoacizi esentiali s.a). Produsele rafinate sunt produse foarte bogate in energie, insa sunt deficitare in vitamine, saruri minerale, aminoacizi esentiali. Chiar de acum mai bine de 150 ani, unii cercetatori si-au dat seama ca trecerea la painea alba (care are un procent mai scazut de saruri minerale in principal) poate avea si efecte negative privind alimentatia.

De asemenea, prin rafinarea grasimilor s-au imbogatit alimentele in grasimi si a scaderii continutul de saruri minerale, fosfatide, vitamine, cu efecte negative in ce priveste valoarea nutritiva a produselor alimentare. In cercetare se pune din ce in ce mai mult accent pe orientarea alimentatiei astfel incat aceasta sa asigure scopurile propuse.

Digestia reprezinta totalitatea transformarilor pe care le sufera componentele alimentare pentru a se forma compusii absorbabili care sa poata trece prin intestin in sange si limfa. Aceste transformari vizeaza atat starea fizica cat si cea chimica. Digestia fizica consta in maruntire, divizare si solubilizare. Digestia chimica reprezinta transformarile chimice pe care le sufera produsii alimentari sub influenta enzimelor din sucuri, realizand transformarea macrocomponentelor in compusi simpli solubili.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.