Nursingul pacientului cu insomnie

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.78

nivel: Facultate

Fara sistemul nervos nu exista auz si vedere, nu este durere si bucurie, dar nu sunt nici miscari coordonatoare, ar fi de neinchipuit reglarea unor functii fiziologice ca digestia sau respiratia.
Elemenetele de baza ale sistemului nervos sunt celulele nervoase, numite neuroni, in numar de mai multe milioane, care impanzesc tot organismul uman asemanator unor conductori dintr-un aparat elect[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Nursingul pacientului cu insomnie

Fara sistemul nervos nu exista auz si vedere, nu este durere si bucurie, dar nu sunt nici miscari coordonatoare, ar fi de neinchipuit reglarea unor functii fiziologice ca digestia sau respiratia.
Elemenetele de baza ale sistemului nervos sunt celulele nervoase, numite neuroni, in numar de mai multe milioane, care impanzesc tot organismul uman asemanator unor conductori dintr-un aparat electric complicat.

Creierul si maduva spinarii formeaza "procesorul central" al sistemului nervos. Sistemul nervos central primeste din organele de simt si din receptori impulsurile sosite prin nervii senzitivi, le filtreza si le analizeaza, apoi prin nervii motori transmite concluzii, obligand muschii si glandele sa reactioneze corespunzator la impulsurule primite.
Creierul are trei parti principale: trunchiul cerebral, aflat in prelungirea maduvei spinarii, pe care se afla cele doua emisfere cerebrale, creierul mare (cerebrum), locul gandirii constiente, iar sub cele doua emisfere, in spate, se gaseste a treia parte, creierul mic (cerebellum).

Desi multi nervi senzitivi se termina la nivelul creierului si multi nervi motori pornesc de aici, totusi majoritatea celulelor din creier sunt interneuroni, cu rol in infiltrarea, analizarea si depoziterea informatiilor. Un rol important al creierului este pastrarea informatiilor sosite de la organele de simt. Creierul poate readuce mai tarziu aceste informatii pentru a le folosi in luarea deciziilor.
Maduva spinarii are o lungime de aproximativ 40 de cm, de forma cilindrica, este formata din tesut nervos si ocupa interiorul coloanei vertebrale, de la partea inferioara a creierului pana la partea inferioara a spatelui.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.