Nursing - afectiunile cardiovasculare

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.80

nivel: Facultate

Un simptom important este dispneea, care "nseamna greutatea "n respiratie. Bolnavul simte o lipsa de aer ori senzatia ca se sufoca. en aceasta situatie se constata cresterea frcventei si amplitudinii miscarilor respiratorii. Sindromul este "nt%lnit la mitrali si aortici, la hipertensivi, "n pericardite si miocardite. Toate aceste boli au o caracteristica comuna: s%ngele este "mpiedicat sa parcurga[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Nursing - afectiunile cardiovasculare

Un simptom important este dispneea, care "nseamna greutatea "n respiratie. Bolnavul simte o lipsa de aer ori senzatia ca se sufoca. en aceasta situatie se constata cresterea frcventei si amplitudinii miscarilor respiratorii. Sindromul este "nt%lnit la mitrali si aortici, la hipertensivi, "n pericardite si miocardite. Toate aceste boli au o caracteristica comuna: s%ngele este "mpiedicat sa parcurga cu usurinta camerele st%ngi ale inimii si de aceea stagneaza "n plam%ni, micsor%nd posibilitatile acestuia de a efectua schimburile gazoase, preluarea oxigenului din aer si eliminarea bioxidului de carbon.

Stagnarea s%ngelui "n reteaua de vase capilare a plam%nilor este accentuata si de faptul ca ventriculul drept, fiind sanatos, trimite spre inima aceeasi cantitate de normala de s%nge, pe care ventriculul st%ng, suferind, nu o mai poate "mpinge "n totalitate mai departe. Daca un astfel de bolnav este nevoit sa faca un efort fizic mai mare (urcarea c%torva etaje), apare o dispnee intensa si destul de "ndelungata, care obliga bolnavul sa se opreasca si sa se odihneasca.
Foarte frecvent, dar "ndeosebi dupa un efort fizic mai mare, pot aparea dureri "n partea st%nga a pieptului.

en unele afectiuni cum sunt angina pectorala, infarctul miocardic si pericardita uscata, durerea toracica este foarte intensa, constiuind simptomul dominant. en angina pectorala si "n infarctul miocardic durerea este provocata de irigarea deficitara a muschiului cardiac, iar "n pericardita ea apare datorita frecarii "ntre ele a foitelor pericardice inflamate si "ngrosate. Durerea de inima mai poate fi "nt%lnita si "n unele cazuri de crestere a volumului anumitor camere ale inimii, care comprima oasele coloanei vertebrale sau osul stern.

Asa se "nt%mpla uneori "n stenoza mitrala c%nd dilatarea atriului st%ng provoaca dureri "n spate, "n regiunea omoplatului. ensa nu orice durere resimtita "n dreptul inimii este cauzata de suferinta acestui organ. De exemplu cresterea exagerata a aerului "n stomac sau "n intestin, cunoscuta sub numele de aerogastrie sau aerocolie, se poate "nsoti de dureri localizate "n dreptul inimii, dar care "n realitate sunt datorate faptului ca punga de aer, uneori foarte mare, apasa pe inima, mai ales c%nd cel "n cauza se culca pe partea st%nga.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.