Nulitatea relativa pentru absenta conditiilor de fond privind subiectele protectiei

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Procedura pentru actiunea in nulitate relativa: este aceeasi ca si la nulitatea absoluta. Competenta apartine tribunalului bucuresti la sectiile de drept civil si pt cauze privind proprietatea intelectuale. Anterior modificarii din 2007, competenta apartinea oricarui tribunal judetean din tara, inclusiv tribunalului Bucuresti in raport cu domiciuliul paratului, competenta teritoriala era stabilita[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Nulitatea relativa pentru absenta conditiilor de fond privind subiectele protectiei

Procedura pentru actiunea in nulitate relativa: este aceeasi ca si la nulitatea absoluta. Competenta apartine tribunalului bucuresti la sectiile de drept civil si pt cauze privind proprietatea intelectuale. Anterior modificarii din 2007, competenta apartinea oricarui tribunal judetean din tara, inclusiv tribunalului Bucuresti in raport cu domiciuliul paratului, competenta teritoriala era stabilita in functie de domiciliul paratului.Tribunalul Bucuresti devine trib specializat pt litigiile in proprietate industriala.

Exista si dezavantaje: pt partile care nu au domiciliul sau sediul in Bucuresti. Sub acest asptect, trebuie amintite si prevederile art 55 alin 1 - neindeplinirea uneia sau a mai multor conditii de forma privind cererea de brevet nu poate constitui motiv de revocare sau anulare a brevetului decat in cazul in care aceasta este rezultatul unei intentii frauduloase.Domeniul drepturilor transmisibile: art 47 alin 1 arata ca sunt transmisibile in primul rand dreptul la eliberarea brevetului si in al doilea rand dreptul asupra brevetului adica dreptul de proprietate industriala asupra invetiei, deci dreptul de exploatare exclusiva.

In al treilea rand art se refera si la "drepturile nascute din brevet", utlizand pluralul. Defapt este vorba despre prerogativele ce compun dr subiectiv de propr industriala. Concluzia: art 47 alin 1 instituie dr transmisiunii dr de propr ind fie in ansambul acestuia, fie sub asptectul uneia ori alteia dintre prerogativele componente. Celealte drepturi ale titularului de brevet decat dr de propr ind nu se nasc din brevet. Desi art 47 nu se refera si la ele, trebuie sa consideram ca sunt transmisibile dupa cum urmeaza: mai intai, dreptul de prioritate care este un dr accesoriu al dr la brevet se transmite deodata si in acelasi mod ca si dreptul la eliberarea brevetului;

dr la despagubiri materiale pt incalcarea dr de exploatare exclusiva este un drept de creanta, de drept comun si deci se transmite prin cesiunea de creanta; in al treilea rand, dr unitatii la asistenta juridica din partea inventatorului se transmite deodata cu brevetul; in sfarsit, dr prevazut de art 5 alin 3 si 4 - este vorba despre dr si obligatiile inv si unitatii de a se informa in scris, se transmite deodata cu dreptul la eliberarea brevetului.
Vom analiza numai transm dr de propr ind asupra inventiei (exploatare exclusiva).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.