Noua Zeelanda - cea mai tanara tara din lume

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.72

nivel: Facultate

Noua Zeelanda prezinta o fauna piscicola bogata printre care amintim : Macruronus novaezelandiae - Hoki si Merluccius australis - Hake.
Aici se gasesc o serie de insule precum: Insula de Nord, Insula de Sud, Insula Stewart / Rakiura, Insulele Chatham, Insulele Bounty, Insulele Antipode, Insluelele Auckland, Insulele Campbell.Noua Zeelanda ofera o gama foarte diversa de atractii naturale si [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Noua Zeelanda - cea mai tanara tara din lume

Noua Zeelanda prezinta o fauna piscicola bogata printre care amintim : Macruronus novaezelandiae - Hoki si Merluccius australis - Hake.
Aici se gasesc o serie de insule precum: Insula de Nord, Insula de Sud, Insula Stewart / Rakiura, Insulele Chatham, Insulele Bounty, Insulele Antipode, Insluelele Auckland, Insulele Campbell.Noua Zeelanda ofera o gama foarte diversa de atractii naturale si ecoturistice care include : inotatul alaturi de delfini si balene, croaziere naturale si ecologice, vizitarea coloniilor de foci si pinguini. Astfel de activitati se pot practica in Kaikoura, Akaroa, Christchurch, Te Anau, Queenstown. Tauranga, Paihia, Dunedin.

Noua Zeelanda detine si o serie de zone cu vulcani activi. De exemplu se pot vizita : Hell's Gate Geothermal Reserve din Rotoura - unde se gaseste o vale termala aflata pe o suprafata de 50 de mile; Huka Prawn Park din Taupo, Valea Vulcanica Waimangu din Rotoura- unde se pot face plimbari printre cratere sau se pot face plimbari cu barca in cadrul lacurilor vulcanice; Wai-O-Tapu Thermal Wonderland din Rotoura- cea mai "colorata" zona vulcanica .In Noua Zeelanda se pot vizita si o serie de pesteri/grote care sunt luminate natural de catre licuricii din acestea. Cele mai multe pesteri se gasesc in Waitamo.

In Noua Zeelanda se pot efectua croaziere pe Lacul Te Anau din Parcul Heritage Fiordland, se pot vizita vai glaciare in zona Franz Joseph - aici se gasesc Lacul Matheson si asezarea Okarito, se poate practica snowboarding in Queensland, se poate vizita Parcul National Tongariro din Ruapehu - aici se pot inchiria biciclete. Perioada : 6.10.2008 - 17.10.2008 Traseu: Cluj-Napoca - Bucuresti - Heathrow - Sydney - Auckland - Rotoura - Christchurch - Tranz Alpine - Franz Josef - Queenstown - Milford Sound - Mount Cook - Christchurch - Sydney - Heathrow - Bucuresti

Mijloc de transport: Se ia avionul Aerospatiale/Alenia ATR42-500, oferit de firma tarom la un pret de 60 de lei , din Cluj-Napoca de la ora 14:25 pana la Bucuresti unde se ajunge la ora 15:25. Se ia apoi avionul B0887 oferit de British Airways din Bucuresti de la ora 15:50 si se merge pana la Heathrow unde se ajunge la ora 17:15, de aici se ia avionul B80015 de la 21:35 si se ajunge peste 2 zile la ora 6:15 in Sydney de unde se ia de la 8:15 avionul B8737, al companiei Qantas international, pana la Auckland unde se ajunge la ora 13:10. Calatoria de la Bucuresti la Auckland costa 7,033.09 a,Z.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.