Notiuni generale despre sistemul solar

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.89

nivel: Facultate

Cercetarile atronomice au evidentiat ca in Univers exista si corpuri emitatoare de mari energii (pulsarii, qvasarii) a caror natura fizica nu este inca lamurita si care se afla spre limita spatiului cunoscut (deci la distanta de 15 - 109 ani lumina). In acelasi context mai trebuie amintita existenta stelelor pitice cu diametre mici (de ordinul a 10 km) dar cu densitati enorme (3x1014 g/cm3) si a "[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Notiuni generale despre sistemul solar

Cercetarile atronomice au evidentiat ca in Univers exista si corpuri emitatoare de mari energii (pulsarii, qvasarii) a caror natura fizica nu este inca lamurita si care se afla spre limita spatiului cunoscut (deci la distanta de 15 - 109 ani lumina). In acelasi context mai trebuie amintita existenta stelelor pitice cu diametre mici (de ordinul a 10 km) dar cu densitati enorme (3x1014 g/cm3) si a "gaurilor negre" (black holes) care sunt corpuri cu o masa atat de concentrata si mare aflata intr-o stare de colaps gravitational, incat campul lor de atractie nu permite nici macar emiterea unui flux de fotoni, adica de lumina.

Calea Lactee care este galaxia noastra constituie micul univers care ar avea un diametru de 100.000 ani lumina si o grosime la centru de aproximativ 20.000 ani lumina. Tot restul Universului alcatuieste metagalaxia (marele univers) care ar ingloba un numar de 1012 galaxii sau "insule" ale Universului.
In ultimele decenii, cercetarile astronomice au avansat foarte mult, numeroase din informatiile culese prezentand un interes deosebit in intelegerea formarii si evolutiei Pamantului ca planeta. Sa consemnam aici pe cele mai importante:

In spatiul interstelar s-a evidentiat existenta norilor (a prafului cosmic) care arata ca Pamantul a putut creste ca si celelalte corpuri ale Sistemului Solar prin acretie de la o protoplaneta spre dimensiunile si forma lui actuala. Aceasta ipoteza introdusa de Kant in 1755 a fost dezvoltata mai tarziu de Chamberlain si Moulton si constituie baza ipotezei lui Schmidt dupa care Pamantul la inceput s-a dezvoltat ca un corp rece care a captat pulberi meteoritice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.