Notiuni generale despre microbiologia solului, a apei si a aerului

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.73

nivel: Facultate

amonificarea - faza in care sub actiunea microorganismelor (bacterii, mucegaiuri, actinomicete), compusii organici azotosi sunt transformati in compusi minerali cu azot si saruri de amoniu; nitrificarea - a doua faza de transformare legata de oxidarea amoniacului, la inceput in acid azotos si apoi in acid azotic. Este procesul biologic cel mai raspandit in sol si de mare importanta pentru agricu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Notiuni generale despre microbiologia solului, a apei si a aerului

amonificarea - faza in care sub actiunea microorganismelor (bacterii, mucegaiuri, actinomicete), compusii organici azotosi sunt transformati in compusi minerali cu azot si saruri de amoniu; nitrificarea - a doua faza de transformare legata de oxidarea amoniacului, la inceput in acid azotos si apoi in acid azotic. Este procesul biologic cel mai raspandit in sol si de mare importanta pentru agricultura, deoarece plantele utilizeaza azotul sub forma de nitrati. Are loc sub actiunea a doua grupe de microorganisme, numite generic " bacterii nitrificatoare ":

- prima etapa , cu obtinere de acid azotos, se realizeaza de catre bacteriile nitroase, nitrosobacterii (genul Nitrosomonas, genul Nitrospira, genul Nitrosocystis);- a doua etapa, cu obtinere de acid azotic, se realizeaza de catre bacteriile nitrice, Nitrobacterii (genul Nitrobacter). denitrificarea - a treia faza in care sarurile azotate sunt reduse la azot molecular, sub actiunea microorganismelor: Bacillus subtilis, Bacillus mycoides, Bacterium denitrificans, Pseudomonas denitrificans, Thiobacillus denitrificans.

fixarea azotului molecular - ultima veriga, care duce la imbogatirea solului in azot, fenomen foarte important, determinat de faptul ca plantele verzi nu pot asimila singure azot atmosferic. Astfel, prin acest proces, se mentine echilibrul in azot. Fixarea azotului molecular se face cu ajutorul bacteriilor fixatoare de azot nesimbiotice si simbiotice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.