Notiuni fundamentale ale managementului inovarii

1x punct

categorie: Management

nota: 9.75

nivel: Facultate

Orice om si orice grup uman are in structura sa interna o lege de evolutie. Asa a fost facuta lumea. Important este ca, pe masura maturizarii personale si/sau colective sa constientizam ca exista niste legi naturale care se aplica in mod automat, fie ca vrem sau nu vrem, fie ca stim sau nu stim despre ele.

Una dintre aceste legi afirma ca totul evolueaza, ca totul se transforma con[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Notiuni fundamentale ale managementului inovarii

Orice om si orice grup uman are in structura sa interna o lege de evolutie. Asa a fost facuta lumea. Important este ca, pe masura maturizarii personale si/sau colective sa constientizam ca exista niste legi naturale care se aplica in mod automat, fie ca vrem sau nu vrem, fie ca stim sau nu stim despre ele.

Una dintre aceste legi afirma ca totul evolueaza, ca totul se transforma continuu, ca fiecare entitate trece printr-un numar infinit de inovari - din toate punctele de vedere. Odata cu aceasta constientizare putem sa ne punem numeroase intrebari si sa gasim numeroase raspunsuri in noi sau in afara noastra. Unii dintre noi constientizeaza ca evolutia se face prin schimbari repetate - continui sau in salturi. Altii constata ca faza actuala este "noua", ca este diferita de cea anterioara sau diferita fata de altele; uneori pare doar diferita pentru ca se schimba contextul.

Nu exista indivizi sau situatii identice in Univers. Nu exista niciodata ceva identic cu altceva. Totdeauna avem doar aspecte diferentiate, diferite - percepute de catre cei interesati ca noutati. Noutatea este o regula, este o prezenta constanta in felul de a vedea si simti lumea. Noutatea insasi este necesara pentru ca altfel totul ar stagna, ar muri.

Este bine sa constientizam ca avem datoria de a innoi, de a inova; nici nu putem altfel. Fara inovare continua, viata nu ar exista. Exista atat de multe planuri de inovare ale vietii, incat procesul Viata este bazat practic pe inovare. Viata, in toata complexitatea sa, este un proces de inovare.

Alegem mereu felul in care raspundem solicitarilor vietii. Traim cu toate consecintele acestor alegeri. Uneori prioritatile proprii sunt inlaturate de prioritatile altora; uneori pentru activitatea pe care o facem ne vin in minte zece activitati pe care nu le facem, si asta ne da un sentiment de vinovatie. Viata ne ofera servicii cand ne pune tot timpul piedici in drum. Datorita acestor obstacole, putem creste si ne putem dezvolta permanent, putem avea noi experiente, putem trai intr-un mod nou, inovativ, putem sa ne transformam in ceea ce ne-ar placea sa fim.

A stabili lucrurile cu adevarat prioritare e o chestiune ce tine de insasi esenta vietii. Problema nu este de a alege intre "bine" si "rau", ci intre "bine" si "mai bine". Adeseori binele este dusmanul mai binelui. Daca intelegem deopotriva nevoile reale si capacitatea noastra de a le rezolva, ne putem pune in situatia de a obtine "mai binele" pentru noi si pentru cei apropiati noua. Putem renunta la dezechilibru, putem simti ce ar trebui sa facem, ce vrem sa facem si putem sa facem efectiv toate acestea.

Dezvoltarea unor idei despre succesul holistic este necesara. Toate fiintele constiente de Universul holistic pot actiona pentru armonia proprie, pentru armonia Universului - pentru ca una suntem; suntem parte, in-divizi ai eco-sistemului pe care-l numim Univers.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.