Notiuni de termodinamica

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.83

nivel: Facultate

Termodinamica studiaza din punct de vedere energetic, proprietatile generale ale substantelor si legile care descriu miscarea termica, fara a tine seama de natura miscarilor si interactiunilor moleculelor. Metodele termodinamicii se bazeaza pe un numar mic de principii fundamentale, cunoscute sub denumirea de principiile termodinamicii, care au rezultat din generalizarea concluziilor unui numar ma[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Notiuni de termodinamica

Termodinamica studiaza din punct de vedere energetic, proprietatile generale ale substantelor si legile care descriu miscarea termica, fara a tine seama de natura miscarilor si interactiunilor moleculelor. Metodele termodinamicii se bazeaza pe un numar mic de principii fundamentale, cunoscute sub denumirea de principiile termodinamicii, care au rezultat din generalizarea concluziilor unui numar mare de experiente efectuate pe sisteme macroscopice.

Principiile fundamentale ale termodinamicii nu sunt deduse pornind de la structura atomo-moleculara a substantei si ca urmare, aceasta opereaza numai cu parametrii macroscopici ca: presiunea, volumul, temperatura, concentratia solutiilor, intensitatea campului electric si magnetic, etc.Deoarece metodele de studiu in termodinamica nu sunt legate de nici un model de structura, conduce la valabilitatea deosebit de generala a concluziilor obtinute.

Totusi ignorarea structurii atomo-moleculare a sistemelor macroscopice conduce la unele limitari asupra informatiilor pe care le poate furniza termodinamica. De exemplu studiind diferite procese din termodinamica nu se poate sti practic nimic despre mecanismul fenomenelor ce conduc la procesele respective.Sistemul termodinamic reprezinta un sistem fizic macroscopic alcatuit dintr-un numar foarte mare de constituenti aflati intr-o miscare total dezordonata. Miscarea mecanica a particulelor face sa apara o noua forma de miscare numita miscare termica.

Sistemele termodinamice pot fi: izolate atunci cand sistemul termodinamic nu sufera nici o interactiune cu mediul inconjurator; inchise cand exista interactiune cu mediul inconjurator, dar nu exista schimb de substanta intre sistem si mediu; deschise, daca exista atat interactiune cat si schimb de substanta cu mediul extern.Starea unui sistem termodinamic poate fi complet caracterizata printr-un numar finit de parametri, numiti parametrii de stare. Acesti parametri reprezinta valorile instantanee ale marimilor fizice ce caracterizeaza atat sistemul considerat cat si interactiunile dintre sistem si mediul inconjurator.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.