Notiuni de psihiatrie

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.81

nivel: Facultate

Atentia consta in concentrarea si orientarea psihica asupra unor obiecte sau fenomene, care datorita acestui fapt se pronunta exagerat in constiinta omului. Daca percepem tot ce se intampla in jurul nostru apare un haos, de aceea omul trebuie sa selecteze anumite fenomene mai importante ce au o semnificatie deosebita, iar celelalte nesemnificative sa le elimine. Daca acest proces se efectueaza len[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Notiuni de psihiatrie

Atentia consta in concentrarea si orientarea psihica asupra unor obiecte sau fenomene, care datorita acestui fapt se pronunta exagerat in constiinta omului. Daca percepem tot ce se intampla in jurul nostru apare un haos, de aceea omul trebuie sa selecteze anumite fenomene mai importante ce au o semnificatie deosebita, iar celelalte nesemnificative sa le elimine. Daca acest proces se efectueaza lent apare oligofrenia, iar daca este exagerat apare mani.

Memoria este un proces de intiparire a unor fenomene, obiecte, etc. si de mentinere si reproducere a lor dupa o perioada de timp.
Hipermnezia - tulburare cantitativa a functiei mnezice ce consta in evocari involuntare rapide si usoare, tumultuoase si multiple, realizand o indepartare a subiectului fata de prezent.
Hipomnezia - tulburare cantitativa a functiei mnezice constand in evocari lente si dificile, sarace si trunchiate, creand situatii jenante pentru subiect in momentele respective (nevroze, oligofrenie, stari predementiale).

Amnezia - se manifesta prin abolirea proceselor de fixare, conservare, recunoastere, reproducere a unor fenomene. In unele cazuri subiectii nu sunt capabili sa retina unele fapte recente dar isi amintesc intamplari petrecute cu mult timp in urma.Gandirea este reflectarea generalizata a fenomenelor si obiectelor lumii obiective si a legaturilor interioare intre ele ca proces de cunoastere.

GGandirea actioneaza prin notiuni care exprima simbolic fapte, fenomene, relatii, cunostinte, actiuni. Aceste simboluri sunt exprimate prin cuvinte, deci intre gandire si limbaj exista o legatura indisolubila. Cu cat limbajul si notiunile unui individ sunt mai evoluate cu atat acesta va desfasura un act de gandire cu mai mult succes. Tulburarile de vorbire apar atunci cand se modifica ritmul procesului de gandire.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.