Notiuni de fiziologia reproducerii umane

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.71

nivel: Facultate

Spermatozoizii sunt produsi in cantitate mare: de la 40 la 200 mii intr-un ml de lichid spermatic (2-5 ml la un ejaculat), iar supravietuirea lor poate atinge mai multe zile. Productia de spermatozoizi se face in valuri, ceea ce asigura continuitatea ; durata de timp necesara maturitatii unui spermatozoid este de 74 zile. Copilaria se caracterizeaza prin liniste hormonala, sexuala (foliculii ovari[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Notiuni de fiziologia reproducerii umane

Spermatozoizii sunt produsi in cantitate mare: de la 40 la 200 mii intr-un ml de lichid spermatic (2-5 ml la un ejaculat), iar supravietuirea lor poate atinge mai multe zile. Productia de spermatozoizi se face in valuri, ceea ce asigura continuitatea ; durata de timp necesara maturitatii unui spermatozoid este de 74 zile. Copilaria se caracterizeaza prin liniste hormonala, sexuala (foliculii ovarieni sunt linistiti).

La pubertate o fetita are 300-400 de foliculi primordiarli si primari. Pana la menopauza, 300-400 de foliculi vor atinge stadiul de folicul matur de Graaf, un folicul maturizat lunar, expulzand un singur ovul in cadrul ovulatiei. Ovulul matur este o celula de dimensiuni foarte mari (150-200 microni). Ca orice celula are membrana, citoplasma si nucleu; nucleul este excentric, membrana celulara se numeste membrana vitelina.
2. Ovulatia

Foliculul matur, ajuns la dezvoltarea completa, se rupe si pune in libertate ovulul. Aceasta eliberare se numeste ovulatie si se produce la jumatatea timpului dintre doua menstruatii.In momentul ovulatiei, ovulul este absorbit de pavilionul trompei si datorita miscarilor ei si curentului produs de cilii vibratili din interior, inainteaza in trompa.
Dupa expulzarea ovulului, foliculul matur se transforma in corp galben, care prin hormonul luteinic prepara mucoasa uterina in vederea nidarii oului.

Dupa expulzarea ovulului celulele foliculului se incarca cu substanta lichida galbena si se transforma in 'corpul galben' care secreta progesteron.Reprezinta unirea unui spermatozoid cu un ovul, avand ca rezultat aparitia oului - un organism detinator a doua jumatati de seturi cromozomiale diferite.Fecundatia are loc in treimea externa a trompei, frecvent in ampula tubara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.