Notiunea de infractiune internationala

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Intre aceste sintagme exista, totusi, diferenta conceptuala .
Dreptul international penal este o ramura a dreptului public, se bazeaza si se afla in relatii de corelatie reciproca cu normele generale ale acestui drept.
Se constituie din norme materiale si din norme procesuale. Normele materiale stabilesc actele interzise, adica totalitatea faptelor considerate de conventii drept inf[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Notiunea de infractiune internationala

Intre aceste sintagme exista, totusi, diferenta conceptuala .
Dreptul international penal este o ramura a dreptului public, se bazeaza si se afla in relatii de corelatie reciproca cu normele generale ale acestui drept.
Se constituie din norme materiale si din norme procesuale. Normele materiale stabilesc actele interzise, adica totalitatea faptelor considerate de conventii drept infractiuni, iar normele procesuale stabilesc procedurile permise in situatia in care normele materiale au fost incalcate.

Reprezinta un ansamblu de reguli create in procesul coordonarii vointei statelor si acceptate drept obligatiune a tuturor statelor si orientate direct impotriva infractiunilor cu caracter international. Face parte din ordinea juridica internationala.
Apara, prin aplicarea metodelor si procedeelor specifice, ordinea juridica internationala in general de posibilele atentate comise de indivizi aparte sau de grupuri de indivizi in domeniile strict reglementate: securitate internationala (lupta impotriva agresiunii), conflicte militare (incalcare a legilor si cutumelor de purtare a conflictelor militare), protectie internationala a drepturilor omului (genocidul, apartheidului).

Se exercita in forme speciale si, odata cu adoptarea Statutului Curtii Penale Internationale, se prezinta ca un cod perfect unitar, coerent si legiferat.Este la etapa cristalizarii ca ramura autonoma de drept fiind recunoscuta ca una dintre cele mai noi ramuri ale dreptului international public, oficial codificata in totalitatea normelor sale, in 1998, odata cu instituirea jurisdictiei penale internationale configurate de Statutul Curtii Penale Internationale de la Roma.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.