Norme profesionale ale auditului intern

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Carta serviciului de audit intern trebuie sa fie scrisa. Un document scris permite trimiterea acestuia in mod oficial directiei generale in vederea examinarii si aprobarii, si Consiliului in vederea acceptarii. Acest document faciliteaza si evaluarea periodica a pertinentei misiunii, a competentelor si a responsabilitatilor auditului intern. Difuzarea unui document scris si oficial care contine Ca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Norme profesionale ale auditului intern

Carta serviciului de audit intern trebuie sa fie scrisa. Un document scris permite trimiterea acestuia in mod oficial directiei generale in vederea examinarii si aprobarii, si Consiliului in vederea acceptarii. Acest document faciliteaza si evaluarea periodica a pertinentei misiunii, a competentelor si a responsabilitatilor auditului intern. Difuzarea unui document scris si oficial care contine Carta auditului intern este un element esential in administrarea functiei de audit intern in cadrul entitatii.

Misiunea, competentele si responsabilitatile trebuie sa fie definite si prezentate in scopul de a preciza rolul auditului intern si de a furniza directiei generale si Consiliului o baza de evaluare a activitatilor functiei. In cazul in care exista chestiuni de lamurit, neclaritati, Carta este intelegerea scrisa oficiala a acordului incheiat cu directia generala si cu Consiliul privind rolul si responsabilitatile auditului intern in cadrul entitatii.

3. Responsabilul auditului intern trebuie sa evalueze periodic daca misiunea, competentele si responsabilitatile definite in Carta continua sa fie pertinente pentru a permite serviciului de audit intern sa isi atinga obiectivele. Rezultatul acestei evaluari periodice trebuie sa fie comunicat directiei generale si Consiliului.
Conform definitiei auditului intern, "auditul intern este o activitate independenta si obiectiva care da unei entitati o asigurare in ceea ce priveste gradul de control asupra operatiunilor o indruma pentru a-i imbunatati operatiunile, si contribuie la adaugarea unui plus de valoare.

Auditul intern ajuta aceasta entitate sa isi atinga obiectivele evaluand, printr-o abordare sistematica si metodica, procesele sale de management al riscurilor, de control, si de guvernare a intreprinderii, si facand propuneri pentru a le consolida eficacitatea in ceea ce priveste eficacitatea si imbunatatirea eficientei managementului riscului si a proceselor de control si de conducere". Sa reamintim auditorilor interni ca normele de calificare si de functionare se aplica atat misiunilor de asigurare cat si misiunilor de consultanta/consiliere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.