Norme privind duratele de folosinta a materialelor de natura obiectelor de inventar

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.84

nivel: Facultate

Art. 3. - (1) Materialele de natura obiectelor de inventar reprezinta bunuri cu o valoare mai mica decat limita prevazuta de lege pentru a fi considerate active fixe corporale, indiferent de durata lor de folosinta sau cu o durata mai mica de un an, indiferent de valoarea lor, precum si bunurile asimilate acestora: sculele, instrumentele, dispozitivele, verificatoarele, aparatele de masura si cont[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Norme privind duratele de folosinta a materialelor de natura obiectelor de inventar

Art. 3. - (1) Materialele de natura obiectelor de inventar reprezinta bunuri cu o valoare mai mica decat limita prevazuta de lege pentru a fi considerate active fixe corporale, indiferent de durata lor de folosinta sau cu o durata mai mica de un an, indiferent de valoarea lor, precum si bunurile asimilate acestora: sculele, instrumentele, dispozitivele, verificatoarele, aparatele de masura si control, echipamentul de protectie si de lucru, uniformele de serviciu si oras, echipamentul si materialul sportiv, imbracamintea speciala, materialele necesare repararii, transportului, depozitarii si servitului hranei, precum si accesoriile de pat etc.

(2) Documentele aflate in fondurile bibliotecilor, care au statut de bunuri culturale comune sau care au fost clasate in categoria bunurilor culturale care fac parte din patrimoniul cultural national mobil, nu sunt active fixe si sunt evidentiate, gestionate si inventariate in conditiile legii. Aceste bunuri fac parte din categoria materialelor de natura obiectelor de inventar, aflate in folosinta. Eliminarea documentelor din colectii se aplica numai bunurilor culturale comune, uzate fizic sau moral, dupa o perioada de minimum 6 luni de la achizitie.

Fac exceptie bunurile culturale de patrimoniu constituite in colectii speciale sau depozitate legal, clasate conform legii, care sunt active fixe.'Art. 4. - Duratele de folosinta a materialelor de natura obiectelor de inventar sunt stabilite in anexa nr. 1.
Art. 5. - Din categoria materialelor prevazute la art. 1 lit. b) fac parte acele bunuri care nu indeplinesc conditiile pentru a fi considerate materiale de natura obiectelor de inventar sau active fixe corporale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.