Nopti pentru Fluturii Europeni

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.89

nivel: Liceu

Tabelele care urmeaza sa fie trimise trebuie sa contina urmatoarele date (includerea datelor evidentiate este obligatorie):numele, adresa postala si e-mailul persoanei care trimite datele, denumirea familiei, genului si a speciei observate (in aceasta privinta este recomandata folosirea celor mai utilizate liste, si anume Karsholt & Razowski 1996, respectiv Leraut 1997). - Programul se restrange a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Nopti pentru Fluturii Europeni

Tabelele care urmeaza sa fie trimise trebuie sa contina urmatoarele date (includerea datelor evidentiate este obligatorie):numele, adresa postala si e-mailul persoanei care trimite datele, denumirea familiei, genului si a speciei observate (in aceasta privinta este recomandata folosirea celor mai utilizate liste, si anume Karsholt & Razowski 1996, respectiv Leraut 1997). - Programul se restrange asupra fluturilor cunoscute in mod traditional ca macrolepidoptere nocturne (Macroheterocera), deci inclusiv familiile Hepialidae, Cossidae, Limacodidae si Psychidae.

Motivarea acestei restrangeri la grupul Marcoheterocera puteti consulta in textul evaluarii rezultatelor 1.EMN. tara, regiunea, localitatea proxima, locul exact, altitudinea, data, respectiv metoda de colectare (este important de mentionat tipul si randamentul becului folosit, in cazul capcanelor automate tipul acestora, eventual utilizarea momelii alimentare, respectiv perioada de colectare/observare pentru fiecare noapte),

frecventa (se poate da cu aproximatie utilizand categoriile mentionate in invitatie, sau numarul exact de exemplare).
In realizarea programului s-a evidentiat doua cerinte foarte importante: Pentru a realiza o baza de date corecta dar mai ales credibila, asteptam date numai pentru speciile precis determinate. In cazul in care aveti dubii cu privire la apartenenta specifica pentru unele exemplare, apelati la specialisti cu experienta, sau excludeti-le din acest tabel.

Urmatoarea cerinta foarte importanta este respectarea nemijlocita a principiului protectiei naturii, astfel in mod specific nu este recomandata colectarea exemplarelor speciilor ocrotite, respectiv deranjarea excesiva a habitatelor.Pentru realizarea programului asteptam participarea organizatiilor si grupurilor entomologice, mai ales cele lepidopterologice, ale altor organizatii sau asociatii cu caracter de protectie si conservare a naturii, iubitori ai naturii, respectiv persoanele care - odata cu noi - considera ca datele furnizate pot contribui la cunoasterea acestui minunat grup de insecte.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.