Noi tendinte in turismul mondial si autohton

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.89

nivel: Facultate

In trecut, oferta intotdeauna a dictat cererea, in vreme ce astazi este invers. Cresterea saturarii pietei si o mai buna incredere a consumatorilor in ei insisi, cu mai mult venit disponibil si timp liber, determina profitabilitatea furnizorilor in sectorul turismului. Competitia devine mai volatila. Desi unele tendinte sunt dictate de oferta, este de asemenea foarte important sa se anticipeze ten[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Noi tendinte in turismul mondial si autohton

In trecut, oferta intotdeauna a dictat cererea, in vreme ce astazi este invers. Cresterea saturarii pietei si o mai buna incredere a consumatorilor in ei insisi, cu mai mult venit disponibil si timp liber, determina profitabilitatea furnizorilor in sectorul turismului. Competitia devine mai volatila. Desi unele tendinte sunt dictate de oferta, este de asemenea foarte important sa se anticipeze tendintele cererii, deoarece acestea formeaza baza determinarii timpului si banilor necesari pentru realizarea de ajustari relevante.

Tendintele se considera a fi dezvoltari viitoare ce difera in mod semnificativ de trecut - atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ. Aceste orientari legate de societatea occidentala pe urmatorii ani sunt bazate pe diverse analize ale tendintelor cantitative si calitative realizate de experti de prestigiu din turismul international.

Patrunderea Internetului - si utilizarea sa pentru informare si pentru achizitionarea de produse si servicii turistice - va continua sa creasca. Pentru turism, rolul Internetului - inclusiv noi metode de prezentare vizuala - va creste si mai mult si se va dovedi a fi de maxima importanta pe viitor. Disponibilitatea informatiilor turistice legate de destinatii si produse, si motoarele de cautare tot mai sofisticate pentru analizarea unor astfel de informatii vor conduce la comparatii si, astfel, vor influenta foarte mult competitia.

De asemenea, rolul agentilor de voiaj va scadea, din moment ce pachetele complete de calatorie vor fi achizitionate tot mai mult prin Internet. Informatiile in detaliu referitoare la produsele operatorilor de turism, prezentate fie pe site-ul destinatiei, fie prin link-uri accesibile, vor deveni mult mai importante, ca o conditie de baza pentru succesul site-urilor web.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.